<strong>REGIONALT KNUTEPUNKT:</strong> Terminal 3 på Changi International Airport Terminal åpnet i 2008 og har vært med på å gjøre flyplassen til et stort regionalt knutepunkt. Her inne finner du blant annet en hage med fossefall.  Foto:  AFP/ HO / Civil Aviation Authority of Singapore/NTBScanpix
REGIONALT KNUTEPUNKT: Terminal 3 på Changi International Airport Terminal åpnet i 2008 og har vært med på å gjøre flyplassen til et stort regionalt knutepunkt. Her inne finner du blant annet en hage med fossefall. Foto: AFP/ HO / Civil Aviation Authority of Singapore/NTBScanpix Vis mer

Dette er ikke et hotell

Verdens beste flyplass er en reiseopplevelse i seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Singapore Changi er utnevnt til verdens beste flyplass for andre år på rad.

Bakgrunnen for kåringen er tilbakemeldinger fra 12,85 millioner flyplasskunder, som har evaluert 410 flyplasser på 39 service- og produktområder. Kåringen gjøres årlig, av Skytrax.

Vinner på ekstraservice DinSide har tidligere skrevet om alle fasilitetene som finnes på Singapore Changi-flyplassen, og det er nettopp disse ekstrafasilitetene som gjør at flyplassen skårer så godt hos reisende.

På Changi trenger du nemlig ikke sitte og kjede deg i timevis ved gaten.

Egen regnskog Der kan du i stedet velge å utforske en av de mange underholdningstilbudene eller øvrige komfort-fasilitetene som finnes der:

Du kan ta en tur i svømmebassenget, gå på spa, gå på kina, ta med ungene på lekeplassen, ta en tur i den kunstige regnskogen, slappe av, spise eller shoppe. Her er det utallige muligheter.

<strong>TA EN DUKKERT PÅ FLYPLASSEN:</strong> Singapore Changi skårer stor på alle aktivitetene og underholdningstilbudene du finner der, og som gjør den til en reiseopplevelse i seg selv.   Foto: CHANGI AIRPORT GROUP
TA EN DUKKERT PÅ FLYPLASSEN: Singapore Changi skårer stor på alle aktivitetene og underholdningstilbudene du finner der, og som gjør den til en reiseopplevelse i seg selv. Foto: CHANGI AIRPORT GROUP Vis mer

Og vil du bo annerledes på reise, kan du kanskje teste denne varianten? Bo HOS noen, istedet for på hotell.

- En reiseopplevelse i seg selv - Changi Airport tilbyr en reiseopplevelse i seg selv og fortsetter å utvikle sin kvalitetsstandard når den nå blir utnevnt til verdens favoritt-flyplass igjen, uttaler Edward Plaisted, CEO i Skytrax under prisoverrekkelsen.

- Changi er en velkjent leder og innovatør innenfor flyplassindustrien og overrasker reisende som er heldige nok å oppleve flyplassfasilitetene. Changi demonstrerer hvordan man kan gjøre flyplassopplevelsen til en hyggelig del av reisen, som er så viktig i dagens verden hvor alt går så raskt, uttaler Edward Plaisted, CEO i Skytrax.

I tillegg til å vinne kåringen over verdens beste flyplass, er også Changi vinneren i klassen «Beste flyplass for underholdning og aktiviteter».

Her er topp 10 verdens beste flyplasser: 1. Singapore Changi Airport
2. Incheon International Airport
3. Munich Airport
4. Hong Kong International Airport
5. Amsterdam Schiphol Airport
6. Tokyo International Airport Haneda
7. Beijing Capital International Airport
8. Zurich Airport
9. Vancouver International Airport
10. London Heathrow Airport

Shoppe, spise, sove ... Changi er altså best på aktiviteter og underholdning, men hva med de andre tingene vi ofte gjør på en flyplass, som å shoppe, spise og sove?

Her kan du se hvor du bør legge turen om du har spesielle interesser innenfor noen (eller flere) av disse områdene:

Best på shopping (fra 1. til 3. plass): Heathrow, Singapore Changi, Hong Kong International

<strong>RUTSJETUR:</strong> Egen rutsjebane i terminalen. Foto: CHANGI AIRPORT GROUP
RUTSJETUR: Egen rutsjebane i terminalen. Foto: CHANGI AIRPORT GROUP Vis mer

Best på bespisning: Hong Kong International, München, Tokyo International Haneda

Beste flyplasshotell: Regal Airport Hong Kong, Langham Place Beijing, Oryx Rotana Doha

Norge er langt nede på lista Som du kan se av listen ovenfor, er ikke Norge representert. Vi er heller ikke representert i topp ti-listene over beste europeiske flyplasser:

Der er München, Amsterdam og Zürich på pallen, i den rekkefølgen.

Gardermoen er i ferd med å bygge ut, noe som også innebærer flere fasiliteter der.

Går vi inn på Nord-Europas beste flyplasser, finner vi Oslo på en tredjeplass, etter København på første og Helsinki-Vantaa på andre.

Ingen av dem har imidlertid regnskog eller basseng.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

<strong>TROPISK:</strong> Litt regnskog og orkideer må man ha på en skikkelig flyplass. Foto: THE CIVIL AVIATION AUTHORITY OF SINGAPORE.
TROPISK: Litt regnskog og orkideer må man ha på en skikkelig flyplass. Foto: THE CIVIL AVIATION AUTHORITY OF SINGAPORE. Vis mer
<strong>DEKORASJON:</strong> En reisende sitter under en dekorasjon i forbindelse med kinesisk nyttår på flyplassen i 2010.Foto: Wong Maye-E/AP/NTBScanpix
DEKORASJON: En reisende sitter under en dekorasjon i forbindelse med kinesisk nyttår på flyplassen i 2010.Foto: Wong Maye-E/AP/NTBScanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer