Dette er ingen ulykke

Bytter ut flyplassventing med busstur på kanalene.

(Dagbladet): «Floating Dutchman», eller den flytende hollender om du vil, er en ny attraksjon av året som tar deg gjennom kanalene i Amsterdam.

Turen starter ved Schiphol Airport. Derfra kjører bussen - rettere sagt amfibiebussen - til Nemo teknologiske museum, ifølge EPA.

Herfra fortsetter ferden flytende gjennom byens mange kanaler.

For mellomlandere Aol Travel skriver at turen er et tilbud til dem som har en mellomlanding på Schiphol på mer enn fire timer.

AMSTERDAM TIL VANNS: Billetten koster drøye 300 kroner. For barn er det halv pris. Foto: LEX VAN LIESHOUT/EPA/SCANPIX
AMSTERDAM TIL VANNS: Billetten koster drøye 300 kroner. For barn er det halv pris. Foto: LEX VAN LIESHOUT/EPA/SCANPIX Vis mer

Målet er å gjøre ventetiden mer underholdene, og ikke minst få gjester på en snarvisitt til å legge igjen noen kroner lokalt.

På den 45 minutter lange turen på elva Amstel, får du blant annet med deg Nieuwe Herengracht, Magere Brug, Blauwbrug, Amsterdams rådhus, Det kongelige teateret, Blauwbrug, Oude Schans og Oosterdok, før du returnerer til Nemo-museet og deretter Schipol.

Ingen avstigning For en billett til en slik amfibiøs sightseeing, må du ifølge Airlinetrends ut med drøye 300 kroner. For barn er det halv pris.

På hjemmesiden presiseres det at du må sitte stille, og at det ikke er mulig å gå av den flytende hollenderen i løpet av turen.