Dette er kåret til det beste reisemålet i hele Europa

Slår ut London, Paris og Barcelona i «reiselivets Oscar».

EDINBURGH: Edinburgh ble kåret til Europas beste reisemål, da den europeiske reiselivsnæringa var samlet for å dele ut «reiselivets Oscar», World Travel Awards, i Portugal. Foto: COLORBOX
EDINBURGH: Edinburgh ble kåret til Europas beste reisemål, da den europeiske reiselivsnæringa var samlet for å dele ut «reiselivets Oscar», World Travel Awards, i Portugal. Foto: COLORBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Edinburgh ble i helga kåret til Europas beste reisemål, da den europeiske reiselivsnæringa var samlet for å dele ut «reiselivets Oscar», World Travel Awards i Portugal.

- En fantastisk nyhet, sier Andrew Burns, byrådsleder i Edinburgh, til BBC.

Den skotske hovedstaden vant foran byer som Amsterdam, Barcelona, Berlin, Paris og London.

Beste attraksjon og helgemål London, som i fjor vant den prestisjefylte kåringa, måtte i år altså se seg slått av skottene, men OL-byen kan likevel smykke seg med tittelen Europas beste weekendreisemål i 2012.

Og pariserhjulet London Eye er kåret til den beste turistattraksjonen i Europa, foran Akropolis i Athen, Colosseum i Roma, Eiffeltårnet og Louvre i Paris, La Sagrada Familia i Barcelona og Det skjeve tårnet i Pisa.

Her er et lite knippe av årets europeiske World Travel Award-vinnere:

Reisemål: • Europas beste reisemål: Edinburgh • Europas beste weekendreisemål: London• Europas beste strandreisemål: Algarvekysten, Portugal• Europas beste turistattraksjon: The London Eye, London

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer