BRYSTKREFT: Hos kvinner er brystkreft, tykktarmskreft, lungekreft og føflekkreft de mest utbredte kreftformene. For menn er kreft i prostata, lunger, tykktarmen, blæren og urinveiene. Mens de aller fleste kreftsympotmer er tegn på noe helt ufarlig, finnes det en rekke symptomer du bør ta på alvor. Illustrasjonsbilde. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BRYSTKREFT: Hos kvinner er brystkreft, tykktarmskreft, lungekreft og føflekkreft de mest utbredte kreftformene. For menn er kreft i prostata, lunger, tykktarmen, blæren og urinveiene. Mens de aller fleste kreftsympotmer er tegn på noe helt ufarlig, finnes det en rekke symptomer du bør ta på alvor. Illustrasjonsbilde. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Kreft er snart den vanligste dødsårsaken:

Dette er kreftsymptomene du bør være obs på

De aller fleste kreftsymptomer kan også være tegn på noe helt ufarlig. Men disse bør du ikke vente med å gå til legen med.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En av tre rammes av kreft i løpet av livet, og tall fra Kreftregisteret viser at det ble rapportert om 32 592 nye tilfeller i fjor.

De vanligste formene hos menn er kreft i prostata, lunger, tykktarmen, blæren og urinveiene. For kvinner er brystkreft, tykktarmskreft, lungekreft og føflekkreft mest utbredt. I fjor døde i overkant av 40 000 i Norge. 11 000 av disse skyldes ulike kreftformer, viser tall fra Kreftregisteret.

Snart tar kreft flest liv

Christian Lycke Ellingsen, overlege ved FHIs Dødsårsaksregisteret, tror kreft vil gå forbi hjertesykdom som viktigste dødsårsak nasjonalt innen få år.

- Antall kreftdødsfall har stått ganske stille. Fordi befolkningen er økt, er ratene (antall per 100 000 mennesker) kreftdødsfall gått ned. For hjertesykdom har både antall dødsfall og ratene gått ned, sier han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn