Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette er landet du bør reise til hvis du er glad i mat

Her er topp ti mat-destinasjoner i verden.

BEST PÅ MAT: Dersom mat er viktig for deg når du skal på ferie, er Italia landet du bør reise til. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
BEST PÅ MAT: Dersom mat er viktig for deg når du skal på ferie, er Italia landet du bør reise til. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet) En spørreundersøkelse utført av nettstedet Hotels.com viser at Italia er landet du bør reise til dersom mat er viktig for deg når du skal på ferie.

Suveren vinner 27 000 reisende har svart på spørreundersøkelsen, og med hele 32 prosent av stemmene er Italia den suverene vinneren.

Kanskje ikke så rart, ettersom landet er kjent for familievennlige matretter som pasta, pizza og ikke minst iskrem.

På annen plass med 24 prosent av stemmene ligger bagett-landet Frankrike, mens Japan får tredjeplassen med 18 prosent.

Asia dominerer I tillegg til Japan, kommer også Kina, Thailand, Taiwan og India med på topp ti lista.

ALLE LIKER PASTA: Italia er kjent for flere matretter «alle» liker. Blant annet pasta, pizza og iskrem. Foto: Mette Møller / Dagbladet
ALLE LIKER PASTA: Italia er kjent for flere matretter «alle» liker. Blant annet pasta, pizza og iskrem. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer

Asia er med andre ord den beste delen av verden å reise til når det kommer til mat.

 I undersøkelsen har deltakerne kategorisert maten i fem kategorier; formel bespisning, best valuta for pengene, familievennlig mat, autentisk lokal mat og gatemat, såkalt «street-food».

Dersom du reiser med familien er Australia og USA stedene du bør reise til.

Valuta for pengene Vil du derimot ha valuta for pengene i matveien eller best gatemat, er Thailand det beste stedet å besøke.

Italia, og spesielt byen Roma, er stedet for deg som er glad i autentisk lokal mat. Over halvparten av de spurte i undersøkelsen svarer at mat er en viktig faktor for ferien.

INGEN HIT: Britene har dårligst mat i følge kåringen. Fish and chips er tydeligvis ingen hit blant turistene. Foto: Mette Møller/Dagbladet
INGEN HIT: Britene har dårligst mat i følge kåringen. Fish and chips er tydeligvis ingen hit blant turistene. Foto: Mette Møller/Dagbladet Vis mer

Og dersom du lurer på hvordan du finner de beste restaurantene har Katherine Birck, markedsdirektør i Hotels.com Australia, et godt råd:

- Prøv den lokale maten når du er ute og reiser. Spør familie eller venner som har vært på stedet før om hvor de spiste og hva de syntes om maten der. Eller bli med i grupper i sosiale nettverk og spør hvor du finner de lokale godbitene, sier hun til News.com.

Værst i Storbritannia Undersøkelsen viste også at 74 prosent av britene som svarte mener de som besøker landet bør prøve den nasjonale retten fish and chips.

Til tross for at retten er en gjenganger hos de besøkende fikk Storbritannia første plass for dårligst lokal mat, skriver Huffington Post.

Det kan dermed virke som at nasjonalretten ikke går helt hjem hos turistene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media