VELDIG FORNØYD: BMW-sjef Vincent Salimon er selvsagt fornøyd med at den nye 3-serien er kåret til folkets favoritt. Nå håper han bilen også blir Årets Bil 2013. Foto: Egil Nordlien, HM Foto
VELDIG FORNØYD: BMW-sjef Vincent Salimon er selvsagt fornøyd med at den nye 3-serien er kåret til folkets favoritt. Nå håper han bilen også blir Årets Bil 2013. Foto: Egil Nordlien, HM FotoVis mer

Dette er lesernes favorittbil

Feide konkurrentene av banen.


Engasjementet blant leserne i Årets Bil-kåringen har som vanlig vært imponerende. Da stemmemaskinene stengte, hadde omlag 340 000 stemmer kommet inn. BMWs 3-serie alene fikk over 48 000 stemmer, og vant en klar seier.

- Om jeg er overrasket?

BMW Norge-sjef Vincent Salimon flirer, og er selvsagt overhodet ikke overrasket over at merket han representerer er kåret til «Folkets Favoritt» i Årets Bil 2013-kåringen.

-  Med nye 3-serie leverer BMW høy kvalitet og topp kjøreglede, og 3-serie har alltid stått sterkt i Norge.

- Hva betyr en slik kåring som dette for dere?

KLAR SEIER: BMWs nye 3-serie utklasset konkurrentene i leseravstemmingen i Årets Bil 2013 og fikk alene 48379 stemmer. Foto: Petter Handeland
KLAR SEIER: BMWs nye 3-serie utklasset konkurrentene i leseravstemmingen i Årets Bil 2013 og fikk alene 48379 stemmer. Foto: Petter Handeland Vis mer

- Vi er svært stolte over å være folkets valg. Vi produserer biler for å gjøre våre kunder fornøyde. En slik kåring bekrefter jo at folk er tilfredse med BMW.

Terningkast 6 Heller ikke vi er forundret over folkets røst. Da vi i vår første gang testet nye 3-serie, i form av en 320 dA sedan, ga vi den terningkast 6.

Nye 3-serie kom i sedan-versjon i mars. I september kom så stasjonsvognen, Touring. I løpet av ni måneder er det solgt 900 biler, fordelt på 690 sedan og 210 Touring.

BMW regner med ordrer på i alt 1000 sedan og 400 Touring innen utgangen av året. Rekorden for et års salg av sedan er på 1200 biler, så den kan ryke i mars.

Mest diesel I Norge er det versjonene med svake motorer og mye utstyr som selger best. Og fortsatt vil de fleste ha en dieselmotor, selv om stadig flere etterspør en bensinversjon som for eksempel 320i.

xDrive-versjonene opplever også stigende popularitet, og sedan tilbyr allerede dette. I mars neste år kommer også 3-serie Touring med xDrive.

Tøff konkurranse Adm. dir. Vincent Salimon har et godt håp om at BMW 3-serie vinner hele kåringen. Men han innser også at konkurransen er knallhard.
Vi startet med 31 utvalgte kandidater. Feltet har vært sterkt blandet, med bilmodeller fra nesten alle segmentene. Småbiler, kompaktklassebiler, familiebiler og SUV. Samt to kandidater med sterk miljøprofil - en elbil og en hybrid.

Elleve kandidater er nå i finalen. Der skal de studeres og kjøres av en usedvanlig kompetent og godt sammensatt jury. Den har en hard jobb med å finne den mest verdige bilmodellen.

Folkets favoritt er klar. Nå gjenstår den store finalen. Resultatet kan du lese her i Dagbladet neste tirsdag!