FRANK'S CAFÉ AND CAMPARI BAR:   Er det fint sommervær, blir det folksomt på toppen av parkeringshuset. Når sola går ned, er stemningen satt.
FRANK'S CAFÉ AND CAMPARI BAR: Er det fint sommervær, blir det folksomt på toppen av parkeringshuset. Når sola går ned, er stemningen satt.Vis mer

Dette er Londons hippeste utested i sommer

Ligger på taket av et parkeringshus.

(Dagladet Søndag): Mellom ruvende moderne arkitektur i Vauxhall ligger gamle Brunswick House og klamrer seg fast til fortida.

Den 250 år gamle bygningen er hjem til Englands anerkjente brukthandler, Lassco.

- Kall oss gjerne vintage-, retro-, brukt- eller antikkbutikk, sier innehaver Ferrous Auger.

- Vi kjøper inn møbler og gjenstander fra forskjellige virksomheter som skal legges ned eller pusses opp, som gamle kinoer, restauranter, barer og statlige institusjoner, for å nevne noen.

Han sitter på Brunswick House Cafe og venter på å få lunsjen sin servert.

Begynte med en espressomaskin Samtidig sitter han i sin egen forretning - kafeen og antikkbutikken deler lokaler.

-De spurte om jeg var interessert i å starte en kafé inne i butikken deres, forteller Jackson Boxer, som har drevet Brunswick House Cafe i over ett år nå.

- I begynnelsen hadde vi bare en espressomaskin, og den eneste maten vi solgte var kalde sandwicher. Vi valgte å ikke bruke penger på å reklamere, men stolte på at stedet er så spesielt at det ville bli snakket om og anbefalt av dem som først fant fram til oss. Det er noe romantisk over å oppdage et slikt sted - som å bli del av noe hemmelig og eventyrlig, for så å føre hemmeligheten videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er alle objekter og møbler til salgs, noe som gjør at interiøret konstant er i forandring.

- Da vi startet hadde vi noen fantastiske danske stoler i spisesalen. Den dagen de ble solgt måtte vi løpe rundt i resten av huset og lete etter stoler og benker til gjestene våre, sier Jackson og ler.

Ferske, gode ingredienser Kafeen fikk en rolig start, men ryktet løp raskt på folkemunne.

I november fikk de skjenkebevilling og holder nå åpent for middagsservering torsdag, fredag og lørdag kveld.

- På dagtid er gjestene for det meste folk som bor og jobber i nærområdet, men på kveldstid kommer de reisende fra andre kanter av London for å spise middag her. Vi spesialiserer oss på ferske, gode ingredienser som er enkelt tilberedt for å understreke kvaliteten på råvarene, forteller Jackson.

En 20 minutters busstur fra Brunswick House tar deg sørover til bydelen Peckham, hvor Jacksons bror driver Frank's Cafe and Campari Bar i uvanlige omgivelser.

Parkeringshus På toppen av et tietasjers parkeringshus ligger den, og er del av Bold Tendencies Sculpture project, et kunstprosjekt som holder til i de fire øverste etasjene av parkeringshuset.

 BRØDRENE BOXER:  Frank, (24, t.h.) og Jackson driver hvert sitt serveringssted i Sør-London. Når Franks sesongbaserte sted holder vinterstengt, hjelper han Jackson i Brunswick House Café.
BRØDRENE BOXER: Frank, (24, t.h.) og Jackson driver hvert sitt serveringssted i Sør-London. Når Franks sesongbaserte sted holder vinterstengt, hjelper han Jackson i Brunswick House Café. Vis mer

- Mitt første møte med parkeringshuset var på en kald vinterdag i desember for tre år siden. Hannah Barry Gallery, som står bak Bold Tendencies, kontaktet meg for eventuell servering av forfriskninger på taket om sommeren . Vårt første møte var i øverste etasje på parkeringshuset. Vi satt på toppen av en stabel med paller og frøs, spiste og utvekslet ideer. Da sola begynte å gå ned, ble den fantastiske utsikten enda mer imponerende, og jeg var solgt.

Baren åpnet syv måneder seinere, forteller Frank Boxer og smiler.

- Jeg investerte alle sparepengene mine og tenkte at det sikkert var det siste jeg så til dem. Pengene hadde jeg tjent ved å jobbe i utelivsbransjen siden jeg var tenåring, først i oppvasken, så som bartender. Jeg bestemte meg for at det var verdt å satse sparepengene mot å få erfaring med å bygge opp et konsept helt fra grunnen av. Jeg hadde aldri forestilt meg at dette skulle bli en innbringende forretning som jeg kom til å tjene penger på.

Populært tak Når skulpturparken åpner for sesongen, er taket fullt av unge, hippe mennesker som nyter drinker og solnedgangen mens de ser på kunstinstallasjonene.

Det enorme taket blir stadig fullere av folk mens DJ-ens rytmer sprer seg over nabolaget.

 SKULPTURPARK:  Tiende etasje i parkeringshuset byr på kunst, utsikt, servering og god stemning. Skulpturen «Falcon Wing» er en del av serien «The Price of Danger», laget av den franske kunstneren Camille Henrot.
SKULPTURPARK: Tiende etasje i parkeringshuset byr på kunst, utsikt, servering og god stemning. Skulpturen «Falcon Wing» er en del av serien «The Price of Danger», laget av den franske kunstneren Camille Henrot. Vis mer

- Dette er Londons mest trendy sted for tiden. Jeg har besøkt dette prosjektet de tre siste årene og har sett det bli mer og mer populært, sier en av gjestene, Germaine Arnold, og legger til:

- Her får man alt på ett brett: fantastisk mat til en grei pris, gode drinker, Londons beste utsikt, og en skulpturpark som blir bedre og bedre for hvert år. Det er steder som dette som gjør London til den fantastiske storbyen den er, og det er et must å tilbringe noen av sommerens solnedganger på Frank's.

45 000 besøkende I fjor besøkte 45 000 mennesker parkeringshuset.

I år er 15 store skulpturer laget spesielt for prosjektet.

Kunstnerne som stiller ut er invitert av prosjektets egen kuratorkomité.

 TING MED SJEL:  Brunswick House er fylt med gamle ting som har vært brukt og elsket. Slagordet deres er «Det er ikke noe nytt med gjenbruk».
TING MED SJEL: Brunswick House er fylt med gamle ting som har vært brukt og elsket. Slagordet deres er «Det er ikke noe nytt med gjenbruk». Vis mer

- Skulpturene tar seg best ut på dagtid når det ikke er så mange mennesker her, mener Hannah Barry, ildsjelen bak Bold Tendencies-prosjektet.

- Det er femte året Bold Tendencies går av stabelen og prosjektet blir stadig mer populært og er flittig besøkt av både lokale innbyggere, turister og store navn fra kunstmiljøet legger hun til.

Isolert fra omverdenen Grillede, tapasliknende lunsjretter blir servert av kjøkkensjef Kiern Barry, mens tunge skyer skimtes i horisonten.

- Selvfølgelig er det været som avgjør hvor folksomt det er her oppe, sier Frank og myser mot himmelen.

- Ironisk nok liker jeg best de stundene når sommerregnet plasker ned, og gjester og ansatte søker ly under presenningen mens de ser på lynet som herjer over London.

 HIMMELSKE RETTER:  På Frank's tilberedes all maten utenførs, på grill. Stedet legger vekt på å servere enkel mat som er laget av gode råvarer.
HIMMELSKE RETTER: På Frank's tilberedes all maten utenførs, på grill. Stedet legger vekt på å servere enkel mat som er laget av gode råvarer. Vis mer

Den oransje presenningen som beskytter for både sol og regn blafrer i vinden.

Her oppe i tiende etasje, isolert fra omverdenen, og med panoramautsikt over London, er det lett å få følelsen av at man befinner seg til sjøs på en stor båt.

- Det er som å være passasjer på et skip som seiler på toppen av London, sier Frank og ler.

 LAMPER OG LUNSJ:  Det er mange vakre ting å hvile øynene på mens man venter på servering. Alt interiøret og krimskramset i kafeen er til salgs.
LAMPER OG LUNSJ: Det er mange vakre ting å hvile øynene på mens man venter på servering. Alt interiøret og krimskramset i kafeen er til salgs. Vis mer