Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kostholdsråd:

Dette er maten ekspertene holder seg unna

Det er mange som ikke klarer å få i seg fem om dagen. Men vel så viktig for et sunt kosthold, er hva du bør unngå å legge i handlekurven.

SMÅ GREP: Med bare små justeringer kan kostholdet bli adskillig sunnere. Det handler bare om bevissthet. Foto: NTB Scanpix og Dagbladet
SMÅ GREP: Med bare små justeringer kan kostholdet bli adskillig sunnere. Det handler bare om bevissthet. Foto: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

De fleste har en formening om hva som er sunt og hva som er usunt å spise. Men i en travel hverdag er det fort gjort å raske med seg litt av hvert i butikken.

Det er kanskje ikke så ofte du tar deg tid til å studere innholdsfortegnelsen på de forskjellige variantene og vurdere hva som har den sunneste sammensetningen.

Med enkle grep kan du likevel gjøre sunnere, mer bevisste valg.

Mest mulig rene råvarer

- Jeg bruker Nøkkelhullet som en rettesnor. Velger du nøkkelhullsmerket mat, får du produkter med mindre salt, sukker og mettet fett.

- Hvis jeg skal kjøpe pølser, vet jeg at det er mer kjøtt og mindre fett i nøkkelhull-variantene.

Dette sier professor ved Høgskolen i Oslo og Akershus og leder av Nasjonalt råd for ernæring, Liv Elin Torheim.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?