SMÅ GREP: Med bare små justeringer kan kostholdet bli adskillig sunnere. Det handler bare om bevissthet. Foto: NTB Scanpix og Dagbladet
SMÅ GREP: Med bare små justeringer kan kostholdet bli adskillig sunnere. Det handler bare om bevissthet. Foto: NTB Scanpix og DagbladetVis mer

Kostholdsråd:

Dette er maten ekspertene holder seg unna

Det er mange som ikke klarer å få i seg fem om dagen. Men vel så viktig for et sunt kosthold, er hva du bør unngå å legge i handlekurven.

De fleste har en formening om hva som er sunt og hva som er usunt å spise. Men i en travel hverdag er det fort gjort å raske med seg litt av hvert i butikken.

Det er kanskje ikke så ofte du tar deg tid til å studere innholdsfortegnelsen på de forskjellige variantene og vurdere hva som har den sunneste sammensetningen.

Med enkle grep kan du likevel gjøre sunnere, mer bevisste valg.

UTEN SALT: Leder av Nasjonalt råd for ernæring, Liv Elin Torheim holder seg stort sett til karbonadedeig uten salt. Vis mer Mest mulig rene råvarer

- Jeg bruker Nøkkelhullet som en rettesnor. Velger du nøkkelhullsmerket mat, får du produkter med mindre salt, sukker og mettet fett.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn