SMÅ GREP: Med bare små justeringer kan kostholdet bli adskillig sunnere. Det handler bare om bevissthet. Foto: NTB Scanpix og Dagbladet
SMÅ GREP: Med bare små justeringer kan kostholdet bli adskillig sunnere. Det handler bare om bevissthet. Foto: NTB Scanpix og DagbladetVis mer

Kostholdsråd:

Dette er maten ekspertene holder seg unna

Det er mange som ikke klarer å få i seg fem om dagen. Men vel så viktig for et sunt kosthold, er hva du bør unngå å legge i handlekurven.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

De fleste har en formening om hva som er sunt og hva som er usunt å spise. Men i en travel hverdag er det fort gjort å raske med seg litt av hvert i butikken.

Det er kanskje ikke så ofte du tar deg tid til å studere innholdsfortegnelsen på de forskjellige variantene og vurdere hva som har den sunneste sammensetningen.

Med enkle grep kan du likevel gjøre sunnere, mer bevisste valg.

Mest mulig rene råvarer

- Jeg bruker Nøkkelhullet som en rettesnor. Velger du nøkkelhullsmerket mat, får du produkter med mindre salt, sukker og mettet fett.

- Hvis jeg skal kjøpe pølser, vet jeg at det er mer kjøtt og mindre fett i nøkkelhull-variantene.

Dette sier professor ved Høgskolen i Oslo og Akershus og leder av Nasjonalt råd for ernæring, Liv Elin Torheim.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn