UTE PÅ VIFT: Bare lett forkledd er nye A4 her et lett bytte for våre spionfotografer. Men er fotografene blitt lurt av spøkefugler? Dreier det seg egentlig om den allerede eksisterende modellene? Nei - forskjellene er synlige nok for kjennere og de skarpere linjene i designen er tydelige i frontpartiet. Foto: AUTOMEDIA
UTE PÅ VIFT: Bare lett forkledd er nye A4 her et lett bytte for våre spionfotografer. Men er fotografene blitt lurt av spøkefugler? Dreier det seg egentlig om den allerede eksisterende modellene? Nei - forskjellene er synlige nok for kjennere og de skarpere linjene i designen er tydelige i frontpartiet. Foto: AUTOMEDIAVis mer

Dette er neste Audi A4

Noe forsinket er nå en flunkende ny Audi A4 på full fart mot endelig ferdigstillelse.

Dinside Våre spionfotografer kom tidligere i år Audi litt i forkjøpet med troverdige, om enn datagenererte, bilder av helt nye A4 (generasjon B9), slik den, ifølge Automedia, vil se ut.

Det er ingen hemmelighet at Audi ikke har tenkt å revolusjonere designen med det første - tross en unektelig fornyelse som vi kunne berette om her for en tid tilbake. Nylig en kveld kom Automedia også over sedanversjonen med svært lite forkledning, og fikk tatt bildene vi ser her.

Ved første øyekast ser den ut til å være svært lik forgjengeren, men vi aner en noe skarpere linjeføring i tråd med Audis nylig lett oppdaterte designfilosofi.

KVELDSTUR: Her har spionfotografene fanget hekken på nye A4 under testkjøring. Foto: AUTOMEDIA
KVELDSTUR: Her har spionfotografene fanget hekken på nye A4 under testkjøring. Foto: AUTOMEDIA Vis mer

Sjekk den ut nærmere her, på nye Audi TT.

Noe utsatt Det var egentlig meningen at nye A4 allerede skulle være klar, men grunnet noen endringer i design i siste øyeblikk ble ferdigstillelsen utsatt.

Det er nå planlagt lansering av modellen i løpet av året. Informasjonssjef hos Audi i Norge, Marius Tegneby bekrefter at bilen skal vises i sommer og at den skal være i Norge i løpet av høsten. Denne gangen vil stasjonsvognen - A4 Avant - komme relativt kort tid etter sedanen, etterfulgt på et noe senere tidspunkt av A4 Allroad.

Les også: Test av Audi A4 Allroad!.

VELKJENT SILHUETT: A4 som sedan vil ikke revolusjonere Audi-formspråket.
VELKJENT SILHUETT: A4 som sedan vil ikke revolusjonere Audi-formspråket. Vis mer

Det betyr at de fire europeiske hovedkonkurrentene i premium-mellomklassen vil være nye eller fornyet i løpet av året - vi snakker i tillegg til nye A4 om Mercedes C-klasse - ny i fjor- nylig prøvekjørte Jaguar XE og oppgraderte BMW 3-serie, som kommer til sommeren.

Forventet: A4 e-tron Det er temmelig sikkert at den også kommer ganske raskt som ladbar hybrid, noe Audi, med A3 e-tron, har vist at de tar på alvor. Automedia tror også at den etterhvert kan komme som ren elbil. Arkitekturen bilen er basert på burde gjøre det mulig.

Les mer om nyhetene som vil komme i 2015!

Q7-plattform Det vil nok overraske mange at kommende A4 faktisk deler plattform med den helt nye og svære SUV-en Q7. Det henger sammen med at Audi nå ruller ut bruken av MLB, Volkswagen-konsernets «byggesett»-plattform (modulerbar basisstruktur), for biler med arkitektur basert på langsstilt motor.

Dette er neste etappe i den modulære tenkingen som fra start lå bak utviklingen av dagens Audi A3 - og dermed VW Golf, men i det tilfellet med tverrstilte motorer - plattform MQB.

SKJERPINGS: Slik mener Automedia nye A4 vil se ut. De skarpere linjene er i tråd med den forsiktig oppdaterte designfilosofien vi har sett på nye TT. Foto: AUTOMEDIA
SKJERPINGS: Slik mener Automedia nye A4 vil se ut. De skarpere linjene er i tråd med den forsiktig oppdaterte designfilosofien vi har sett på nye TT. Foto: AUTOMEDIA Vis mer

Med både ny Q7 og ny A4 ute på markedet før året er omme, er det klart at 2015 blir et viktig år for Audi i kampen om å befeste sin premium-posisjon.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

DATAGENERERT: På basis av sine observasjoner, har våre spionfotografer i Automedia laget dette bildet av den nå nært forestående neste generasjon A4 Avant (B9). Foto: AUTOMEDIA
DATAGENERERT: På basis av sine observasjoner, har våre spionfotografer i Automedia laget dette bildet av den nå nært forestående neste generasjon A4 Avant (B9). Foto: AUTOMEDIA Vis mer