Dette er Norges beste øl

Det norske folk og ølekspertene har talt: Her er Norges 15 beste øl.

JULEGAVEN: Petter Nome (t.v.) og ølekspert Jørn Tore Persen står bak den største øljuryen noensinne. En av de 15 finalistene vil få en fin julegave, og kan 10. desember smykke seg med tittelen «Norges beste øl». Foto: Benjamin Ward
JULEGAVEN: Petter Nome (t.v.) og ølekspert Jørn Tore Persen står bak den største øljuryen noensinne. En av de 15 finalistene vil få en fin julegave, og kan 10. desember smykke seg med tittelen «Norges beste øl». Foto: Benjamin Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Vi har en 3000 år gammel ølkultur i Norge. Bredden og kreativiteten i ølet har aldri vært større og bedre, sier administrerende direktør i Bryggeriforeningen, Petter Nome og utdyper:

- Dette er den største øljuryen noensinne.

I 2008 tok Næringsforeningen i Stavanger-regionen initiativet til prosjektet «Det Norske Måltid».

Med Harald Osa i spissen er målet å synliggjøre lokale og regionale råvarer. I år skal Norges best øl kåres den 10. desember, fra en av de 15 finalistene.

- Jeg oppfordret «Det Norske Måltid» til også å ha en kåring for drikkevarer, man må jo drikke noe til all denne maten, sier Nome.

Ærefullt oppdrag Resultatet var at Nome kontaktet Jørn Tore Persen fra Ølakademiet, og ga han oppgaven med å samle en uavhengig jury som kunne dømme det norske ølet.

- Jeg er beæret over dette oppdraget, men det er også viktig for oss å ha en uavhengig jury. Derfor samlet vi sammen den største fagjuryen for øl som noen gang har vært i Norge. Det var viktig å finne eliten av dem som kan noe om øl, sier Persen.

Sterk jury 25 personer ble samlet for å avgjøre hvilket øl som går til den endelige finalen i det Norske Måltid den 10. desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer