Dette er Norges fineste barnerom

Ifølge kåring fra Norske Interiørblogger.

KULE BARNEROM: Norske Interiørblogger (NIB) har kåret de kuleste barnerommene på bakgrunn av forslag innsendt av medlemmene. FOTO: NIB
KULE BARNEROM: Norske Interiørblogger (NIB) har kåret de kuleste barnerommene på bakgrunn av forslag innsendt av medlemmene. FOTO: NIBVis mer

Når vi innreder et barnerom vil vi gjerne være fantasifulle, men også ta hensyn til funksjonalitet. Om det er jente eller gutt som skal bo på rommet, har også betydning for valgene vi tar.

Norske Interiørblogger (NIB) inviterte rett etter nyttår alle lesere til å sende inn sine bidrag, og nå har de kåret vinnerne.

Dommer i konkurransen har vært redaksjonssjefen i magasinet Mamma, Pia Strømstad.

1.-plass: Noah ruler Det var bloggeren «Hegemors store lille verden» som vant førstepremien.

VINNEREN: Noah ruler! Foto: NIB
VINNEREN: Noah ruler! Foto: NIB Vis mer

«Et kult gutterom for en litt større gutt. Det er smart med seng på hemsen som gjør at det er plass til å ha venner på besøk. Tøffe detaljer som bildene på veggen, den dype gråfargen og at det er sprayet «Noah ruler» på veggen, gjør at Noah helt sikkert syns han har et kult rom», skriver Pia Strømstad i sin beskrivelse av vinnerrommet.

2.-plass: Tapeten skaper rommet På andreplass «Harmonisk lykke» med sitt småbarnsrom. Dette skriver Strømstad om rommet:

«Det utrolig artige tapetet gjør mye med rommet. Det ser ut som om bildene på veggen tar opp igjen temaet fra tapetet. Nattbordet med dører er smart til å skjule og rydde bort ting. Her er det tenkt på at man trenger et sted å amme, lese om kvelden eller at barnet kan krype opp og kose seg på den lille benken ved siden av. Hvis den i tillegg har lagringsplass under lokket, er det smart. Blir veldig nysgjerrig på den artige hyllen på veggen.»

3.-plass: Søtt og gjennomført På tredjeplass kom «Lykkebo», med et rom som både er tøft og søtt.

«Veldig søtt og gjennomført. De grå veggene og den røffe industrilampen gjør rommet litt edgy, det er tøft. Det er en stil ungene ikke vokser så fort ifra», er Pia Strømstads beskrivelse av det.

Nydelig pikerom Blant de andre som kom høyt opp i kåringen, var «Love Peace Pionies» med sitt pikerom, som er et rolig hjørne for søvn, som Strømstad beskriver det.

HARMONISK LYKKE: Her er det lagt til rette for amming og kos. Foto: NIB
HARMONISK LYKKE: Her er det lagt til rette for amming og kos. Foto: NIB Vis mer

«Et nydelig rom for en litt større jente. Tapetet er et blikkfang i seg selv, deilig at det ikke er skjult bak bilder og ting. Den hvite metallsengen og den lille kommoden med blomstervase understreker den sarte, lette stilen. Her er det ikke plass til leker og stæsj, men det er et rolig hjørne for søvn».

Elgete dekor Et annet bidrag i konkurransen, fra «Hviit», hadde blant annet innredet friskt med sengetøy med elgmotiv.

Dette skriver Pia Strømstad om bidraget:

«Sengesettet med elg fra By Nord gjør hele rommet. Den tøffe industrihyllen rommer masse leker og bøker, det er viktig på et barnerom.»

LOVE, PEACE, PIONIES: Dette er rommet til en litt større jente. En lun sovehule uten noe særlig stæsj. Foto: NIB
LOVE, PEACE, PIONIES: Dette er rommet til en litt større jente. En lun sovehule uten noe særlig stæsj. Foto: NIB Vis mer

Les også:

Ti triks for barnerommet
Gjør rommet om til en jungel
Gutterommet ble nytt
Fødte uten å vite at hun var gravid

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Klikk Bolig og Norske Interiørblogger samarbeider om utveksling av redaksjonelt stoff.

LYKKEBO: Dette kan enten være et gutte- eller jenterom. Foto: NIB
LYKKEBO: Dette kan enten være et gutte- eller jenterom. Foto: NIB Vis mer

HVIIT: Her bidrar det elgdekorerte dynetrekket sterkt til høy kulhetsfaktor. Foto: NIB
HVIIT: Her bidrar det elgdekorerte dynetrekket sterkt til høy kulhetsfaktor. Foto: NIB Vis mer