Dette er Norges mest utilgjengelige hytte

- Ingen andre får bygge på sånne steder i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.(Dagbladet): Tåkeheimen er kåret til Norges mest utilgjengelige hytte. Det er klart etter at de cirka 3000 stemmene avgitt på Den norske turistforenings hjemmeside er talt opp.

Hytta som ligger 1073 meter over havet, er Nord-Norges høyest beliggende turistforeningshytte.

Selv om det var jevnt i toppen, ble det til slutt klart at Tåkeheimen, ved foten av Helgelandsbukken på vestsida av Svartisen, trakk det lengste strået.

Slik ble resultat blant de seks finalistene:

1. Tåkeheimen: 30,53 prosent2. Demmevasshytta: 30,32 prosent 3. Gjegnabu: 13,7 prosent 4. Loennechenbua: 12,87 prosent5. Leinahytta: 6,54 prosent 6. Sauebrehytta: 6,05 prosent

500 hytter Det er i anledning den offisielle åpninga av foreningens hytte nummer 500, at Turistforeningen har gjennomført en rekke kåringer de siste ukene.

Nummer 500 er Rabothytta i Hemnes kommune på Helgeland, som åpner den 16.august.

På turistforeningen.no har blant annet folkets favoritthytte, beste sjekkehytte, og Norges mest historiske hytte, blitt kåret, forteller kommunikasjonssjef i DNT Mette Øinæs Habberstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.