OSTEN BLIR LITT BEDRE: Når du serverer osten med litt skinke og noen magiske kirsebær blir alt så mye bedre. Foto: Erik Hannemann
OSTEN BLIR LITT BEDRE: Når du serverer osten med litt skinke og noen magiske kirsebær blir alt så mye bedre. Foto: Erik HannemannVis mer

Dette er perfekt kveldssnacks

Litt kirsebær til osten gjør kveldskosen himmelsk.

Min indre, kulinariske klokke slår aldri feil. Sånn i nitiden hver kveld ringer den og sier i fra: nå er det på tide med litt snacks - og kanskje et glass rødvin.

Og du skal lytte til kroppen. Det har jeg alltid gjort.

Herlig kveldssnacks Det varierer veldig hva som havner på bordet. Noen ganger kan det være en brødskive jeg har skåret på tverst, ristet, gnidd med hvitløk og helt olivenolje over. Og en tomat, kanskje.

Noen oliven kan også gjøre susen. En gang i blandt steker jeg litt chorizo og hvitløk, eller en miniutgave av et grønt, italiensk fat.

Etter en tur til Spania i våres, hvor jeg spiste tapas i lange baner, ble jeg helt hekta på manchego. Det spanske osten. Så jeg kjøpte med meg nok til at det ble overvekt på vei hjem. Jeg har blitt ekspert på å skjære akkurat passe tykke skiver. Ikke for tykke, ikke for tynne.

Manchego med kirsebær Så har jeg begynt å ha noe til osten. En tapenade av oliven, litt spansk skinke og nå, i det siste, noen gode kirsebær.

Jeg hadde tilfeldigvis noen kirsebær i frysen (noen ganger lengter jeg etter den klokkeklare, nydelige kirsebærsmaken). Og jeg improviserte med litt sukker, en dæsj konjakk og litt appelsinskall. Og vips! Så hadde den den lille, Willy Wonkaen som besøker meg med ujevne mellomrom gjort jobben sin.

Og nå kan jeg servere osten med noen deilige kirsebær. Og kanskje litt pastrami...?

Oppskriften finner du til høyre.

(Over 11.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her


Les også:

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Slik griller du biff riktig

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.