• Flere vinanmeldelser finner du her.
(Dagbladet): Januarnyhetene til Vinmonopolet er preget av tanninrike røde viner.
Den aller beste av dem, Barolo San Pietro, får 92 poeng av Dagbladets vinekspert.
Det plasserer Barolo San Pietro 2006 i gruppen viner som er «fremragende med eksepsjonell kompleksitet og karakter, eller fantastiske viner».
Vinmakerne Nicola Argamante, kona Loredana Addari og hennes bror Lorenzo kjøpte i 1995 eiendommen i Monforte d'Alba i Piemonte.
Med landbruksutdannelse og spesialisering i vinproduksjon, etologi, byttet de ut bylivet med drømmen om å lage god vin fra egne marker.
Gården de kjøpte produserte bare druer for salg, og lagde ikke egen vin.
Deres Barolo fra 2006 har tannin i masser og får konklusjonen «en strålende Barolo i den tradisjonelle stilen».
Tanniner Tanniner, eller garvestoff, er naturlige stoffer som finnes i drueskallet, druesteinene og stilken.
De er vinens skjelett, eller ryggrad, som bærer vinen inn i lagringens verden.
«Om vinen var en kropp, er tannin sammen med konsentrasjon og alkohol skjelettet.»
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger