- Dette er smaken av sommer

Blåskjell på grillen er enkelt, kjapt og utrolig godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dinside): - Blåskjell på grillen er smaken av sommer for meg, sier Jan Ivar Nykvist.

Flaks da, at det er så enkelt. Kjapt går det også.

Så kjapt at vi gjerne anbefaler blåskjell som et alternativ til ventepølser på grillen.

Akkurat her vil det selvsagt være delte meninger, men vi vil heller skravle mens vi spiser et par blåskjell som stagger den verste sulten mens vi venter på en god grillmiddag, enn å spise oss mette på ventepølser.

Uansett hvor sprø eller saftige pølsene måtte være.

Venterett eller middag på én - to - tre Metoden Nykvist bruker er såre enkel: Ha blåskjell med ulike smakstilsetninger og litt væske i folie. Brett sammen folien så du får en helt tett pakke, slik at blåskjellene kan dampe.

Fordi blåskjellene kan være litt skarpe i kantene, anbefaler vi å brette folien dobbelt, så er du sikker på at væsken ikke renner ut av pakken.

Blåskjellpakken legger du på indirekte varme, og etter cirka ti minutter er skjellene ferdig.

Nykvist bruker fennikel, eplejuice og lime i sin blåskjellspakke, og etter at skjellene er ferdig dampet strør han over ferske krydderurter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer