Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette er verdens dyreste juletre

Nå angrer hotellet på den ekstravagante pyntingen.

 DU GRØNNE, GLITRENDE:  På lukushotellet Emirate Palace i Abu Dhabi var bare gull og diamanter godt nok da treet skulle pyntes.  Foto: AP Photo/Hussein Malla
DU GRØNNE, GLITRENDE: På lukushotellet Emirate Palace i Abu Dhabi var bare gull og diamanter godt nok da treet skulle pyntes. Foto: AP Photo/Hussein Malla Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble virkelig ikke spart på noe da luksushotellet Emirate Palace i Abu Dhabi skulle pynte til jul.

Hotellet, som har sin egen båthavn, landingsplass for helikoptere og gullbar-automater, bærer ikke nevneverdig preg av noen finanskrise. I forrige uke avdekket det som trolig er verdens dyreste juletre.

Treet i seg selv koster «bare» i overkant av 60.000 kroner. Det er pynten som utgjør den svimlende summen på om lag 65 millioner kroner, ifølge The Guardian. 

Det 13 meter høye juletreet er pyntet med intet mindre enn gullklokker og smykker, samt 181 diamanter, perler, rubiner og andre dyrebare steiner fra hotellets gullsmed.

Nå har imidlertid hotellet fått kalde føtter etter reaksjoner på at den overdådige pyntingen virker heller smakløs. De legger ansvaret over på gullsmeden, som har vært ansvarlig for dekorasjonen.

- Hotellet fungerer bare som et utstillingslokale for treet, opplyser hotellet i en pressemelding, og beklager at de har overdrevet den tradisjonelle julepyntingen.

De sier også at juletreet ikke var et stunt fra hotellets side, men et forsøk på å skape julestemning for hotellgjestene.

 GULLKLOKKE-KULE  Hotellets direktør opplyste i forrige uke at de håpet å få en plass i Guinnes rekordbok for verdens dyreste juletre. Foto: EPA/ALI HAIDER
GULLKLOKKE-KULE Hotellets direktør opplyste i forrige uke at de håpet å få en plass i Guinnes rekordbok for verdens dyreste juletre. Foto: EPA/ALI HAIDER Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!