Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette er verdens mest solgte bil

Golf knuser den her hjemme, men ikke på verdensbasis.

I FARTA:  Ford Focus er verdens mest solgte bil. Foto: Petter Handeland
I FARTA: Ford Focus er verdens mest solgte bil. Foto: Petter Handeland Vis mer

Tall fra Opplysningskontoret for Veitrafikken viser at 2657 nordmenn har bidratt til at Ford Focus er verdens mest solgte etter årets sju første måneder.

Ved utgangen av juli var kompaktbilen Focus Norges nest mest solgte bil med 2657 solgte biler etter overlegne VW Golf med 3687 solgte biler. I 2011 var det totalt 4437 nordmenn som kjøpte Focus, noe som gjorde den til fjorårets tredje mest solgte bil etter VW Golf og VW Passat.

Men på verdensbasis er det Ford Focus som ruler. Den er nå verdens mest solgte bilmodell, og har solgt flere biler enn noen annen bilmodell i løpet av årets sju første måneder, ifølge Ford.

En halv million på et halvt år Fra januar til juli ble det solgt over en halv million Focus-modeller, 153 400 av dem i Europa. Dermed fortsetter Ford suksessen fra 2011, da det ble solgt totalt 860 000 eksemplarer av Ford Focus.

Ved utgangen av juli hadde Ford solgt 522 821 Focus-modeller, som ifølge Ford plasserer merket foran Toyota Corolla og Volkswagen Golf i samme periode.

Faktisk var bil nummer 350 millioner i Fords historie en Focus. Den ble produsert på Ford-fabrikken i Rayong i Thailand.

MEST SOLGTE: Hurra, vi selger mange biler. Foto: Ford
MEST SOLGTE: Hurra, vi selger mange biler. Foto: Ford Vis mer

- Det tilsvarer å bygge en bil hvert tiende sekund i 109 år, og hvis de parkeres etter hverandre, vil de nå fra jorda til månen og tilbake - to ganger, hevder John Fleming, global direktør for Fords produksjon.

Ford Focus ble presentert for første gang i Europa i 1998, og ble i 1999 utropt til Årets Bil i Europa. Dagens modell ble lansert i 2011 og er tredje generasjon Focus.

Les også Quiz: Hvilke barske familiebiler ser du her
De fem beste brukte SUV-ene
Vanskelig å gjøre tryggere bruktbilkjøp enn dette
Bilimport: Gunstig eurokurs gjør drømmebilen billigere

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media