Dette er verdens mest spektakulære reisemål

Stor kåring.

ANGKOR VAT: Reiseguidespesialisten Lonely Planet har kompilert en liste over de 500 beste reisemålene i verden, og på toppen troner tempelbyen Angkor Vat i Kambodsja. Foto: NTB Scanpix
ANGKOR VAT: Reiseguidespesialisten Lonely Planet har kompilert en liste over de 500 beste reisemålene i verden, og på toppen troner tempelbyen Angkor Vat i Kambodsja. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sommerferien er kanskje akkurat over, men skulle du ha en ferieuke eller to til overs er det gode muligheter for at et av dine neste reisemål finnes på denne lista.

Reiseguidespesialisten Lonely Planet har kompilert en liste over de 500 beste reisemålene i verden. Det er første gang selskapet lager en så omfattende liste.

Her er de 20 øverste reisemålene for de som måtte trenge inspirasjon.

1. Angkor Vat (Kambosja) Angkor Vat er det mest kjente tempelet i tempelbyen Angkor som ligger i det nordlige Kambodsja. Den ble oppført av kong Suryavarman II som en hinduistisk helligom

På 1300- og 1400-tallet ble tempelet gjort om til en buddhistisk helligdom, noe store deler av det fortsatt er den dag i dag.

Etter at det ble kjent i den vestlige verden på 1800-tallet har tempelbyen gjennomgått flere store restaureringer

I 2013 reiste over to millioner utenlandske turister hit.

2. Great Barrier Reef (Australia) Det verdenskjente revet ligger i Korallhavet utenfor nordkysten av Queensland i Australia.

Revet er over 260 mil langt og dekker et område på 344 000 kvadratkilometer. Det er med det verdens største enkeltstruktur laget av levende organismer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.