Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette er verdens mest verdifulle pass

Og - det er ikke norsk.

GIR ADGANG: Det tyske passet gir visumfri adgang til  158 land. Det er mest i verden. Engelskmennene må nøye seg med 156 - det samme som Norge. Foto: NTB Scanpix
GIR ADGANG: Det tyske passet gir visumfri adgang til  158 land. Det er mest i verden. Engelskmennene må nøye seg med 156 - det samme som Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Passindeksen for 2017 avslører hvilket av verdens pass som er det mest verdifulle. Det måles blant annet etter antall land hvor du kan reise uten visum. Og om det er mulig å skaffe seg visum ved ankomst.

Nettstedet rangerer 199 land og territorier, basert på informasjon fra offisielle kilder.

Norge på pallen

Tyskland er alene på førsteplassen i kåringen med 158 visumfrie land. Sverige og Singapore kommer på delt andreplass med 157 visumfrie land. Og sørger derfor for at svenskene slår Norge med ett land.

Norge kommer nemlig på tredjeplass på denne kåringen med adgang til 156 land uten visum. Vi deler riktignok bronseplassen med Danmark, Finland, Frankrike, Spania, Storbritannia og USA.

Kommer man fra Afghanistan er passet kun visumfritt til 23 land. Dette er det passet med lavest ranking. Pakistan (26), Irak (28), Syria (29) og Somalia (30) er de andre landene som kommer nederst på listen for 2017.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling