SJØMAT OG CHABLIS: Om sommeren er det mange som velger reker og blåskjell i sola. Elegante og mineralrike Chablis gjør seg spesielt godt sammen med sjømat. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
SJØMAT OG CHABLIS: Om sommeren er det mange som velger reker og blåskjell i sola. Elegante og mineralrike Chablis gjør seg spesielt godt sammen med sjømat. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Dette er vinenes sommervinner

De fleste av oss har nok hygget oss med et glass iskald Chablis i sommersola.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du alle Dagbladets vinanmeldelser

(Dagbladet): Chablis er en vintype omtrent alle vindrikkende nordmenn har et forhold til.

De fleste av oss har nok på et eller annet tidspunkt hygget oss med et glass iskald Chablis i sommersola. Men hva er det egentlig som gjør denne vintypen så annerledes og gjenkjennelig i forhold til andre vintyper?

Beliggenheten er en viktig faktor. Nord for Bourgogne finner vi Chablis liggende ganske alene. Dette er et godt stykke nord i Frankrike, og klimaet er relativt kjølig. Dette bidrar til at vinene får en flott syrestruktur og nerve som ikke er alle viner forunt.

Eleganse fra havbunnen

Jordsmonnet er en annen viktig faktor. Ettersom området tidligere lå under vann, finner vi et jordsmonn bestående av en porøs kalktype kalt kimmeridge som også er rikt på fossile skjell og skalldyr.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn