Dette er VW Golf på sitt beste

Den nye VW Golf er i utgangspunktet en veldig bra bil. Når du kjøper den med riktig motor, girkasse og utstyr blir den bortimot perfekt.

PÅ LANGTUR: Hans og Grete-kulisser utenom allfarvei i Tyskland. Med sprek motor henger Golf  godt med på Autobahn. FOTO: Terje Bjørnsen
PÅ LANGTUR: Hans og Grete-kulisser utenom allfarvei i Tyskland. Med sprek motor henger Golf godt med på Autobahn. FOTO: Terje Bjørnsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette er Golf-versjonen som har vært mest populær blant kundene siden nye VW Golf ble lansert i Norge i november 2012.

Det er ikke så rart, for når du ser på hva du får igjen for pengene, virker den 140-hesters bensinmotoren som et svært godt kjøp.

Med DSG automatgir og velutstyrt Highline-utgave koster den fra 304 800 kroner. Det er bare 9000 kroner mer enn tilsvarende bil med 122 hk og 5000 kroner dyrere enn 1,6 TDI med 105 hk.

Dermed har norsk avgiftspolitikk snudd bilkjøpernes like effektivt som da vi gikk mann av huse for å kjøpe dieselbiler. Mens forrige utgave av VW Golf var mest populær som diesel, ser det ut til at bensinmotoren nå har overtatt den rollen.

Kjøreegenskaper: 6 Vi har tidligere fastslått at den nye VW Golf kjører utmerket. Særlig når du velger en versjon med over 105 hk. Da får du nemlig en mer avansert bakaksel med på kjøpet. Den enkle bakakselen er blant våre ankepunkter på de rimeligste versjonene.

Vår testbil har i tillegg et par ting som endrer kjørefølelsen i mer sportslig retning. Sportsunderstell (2000,-) senker bilen 15 mm og gjør at du kan montere 17-tommers felger (2200,-).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer