Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette gir deg flatere mage

Mageøvelser er det minst viktige, mener Yngvar Andersen.

TRENING BEST: — En diett er noe du må forholde deg til hele tiden, fra du står opp til du legger deg. Trening er noe du bare tenker på der og da. Og det er noe du kan leve med hele livet, sier Yngvar Andersen. 
 Alle foto: Nina Hansen
TRENING BEST: — En diett er noe du må forholde deg til hele tiden, fra du står opp til du legger deg. Trening er noe du bare tenker på der og da. Og det er noe du kan leve med hele livet, sier Yngvar Andersen. Alle foto: Nina Hansen Vis mer

- Det minst viktige du gjør for å få flat mage, er mageøvelser, sier Yngvar Andersen, personlig trener og mannen bak treningsstudioet Mykjemeir.

LIGGENDE BRYSTSVØMMING 1: Strekk ben og armer så langt du klarer mens kne, albue og hånd er over bakken.
LIGGENDE BRYSTSVØMMING 1: Strekk ben og armer så langt du klarer mens kne, albue og hånd er over bakken. Vis mer

- Selvfølgelig må du trene indre mage- og ryggmuskler, men du må jobbe mest med de store muskelgruppene som lår og rumpe og øvre del av rygg. Og utholdenhetstrening er det viktigste, sier Andersen.

LIGGENDE BRYSTSVØMMING 2: Ta et svømmetak som du avslutter med å klemme skulderbladene sammen. 14 repetisjoner.
LIGGENDE BRYSTSVØMMING 2: Ta et svømmetak som du avslutter med å klemme skulderbladene sammen. 14 repetisjoner. Vis mer

To timer kondisjon og en time styrke i uka er oppskrifta. Utholdenhetstrening for å forbrenne eventuelt fett og styrketrening for totalinntrykket.

Sju uker - Med trening av øvre rygg får man bedre holdning. Det er utrolig hvor stor forskjell det kan utgjøre på magen, sier Andersen, som i dag gir ut boka «Kom i form med Yngvar» hvor han lover resultater etter sju uker.

KNEBØY: Gå så langt ned du klarer med hele fotsålen i bakken og knærne innenfor tåspissen. Hold i fem sekunder. Det blir tyngre om du avslutter hver bøy med et hopp. 14 repetisjoner.
KNEBØY: Gå så langt ned du klarer med hele fotsålen i bakken og knærne innenfor tåspissen. Hold i fem sekunder. Det blir tyngre om du avslutter hver bøy med et hopp. 14 repetisjoner. Vis mer

- Og viktigst av alt, resultatene kommer fra et levelig opplegg du kan fortsette med, sier Yngvar, som insisterer på at tre timer er det han selv bruker på trening i uka.

- Det er temmelig nøyaktig gjennomsnittet mitt over flere år. Men de timene bruker jeg godt.
  Tenk symmetri Om du i tillegg til tre timer trening i uka sørger for to timer hverdagsmosjon ved å gå til jobb, sykle til butikken eller lufte hunden, skal du kunne bli sprek til sommeren. Det er til og med rom for utskeielser en gang i uka. Han kan ikke love flat, men flatere mage.

GÅENDE UTFALL: Lange steg, 14 på hvert ben. Med hendene bak hodet blir det vanskeligere å holde balansen.
GÅENDE UTFALL: Lange steg, 14 på hvert ben. Med hendene bak hodet blir det vanskeligere å holde balansen. Vis mer

- Dette er den beste måten å få finest mulig mage på, sier han.

Naturen er urettferdig. Noen kan gjøre mye feil men likevel ha en kropp mange misunner dem. Andre kan gjøre alt riktig uten å oppnå samme resultat.

KLASSISK PLANKE: Hold så lenge du klarer. Løft gjerne et ben på alle plankevarianter om du trenger mer utfordring.
KLASSISK PLANKE: Hold så lenge du klarer. Løft gjerne et ben på alle plankevarianter om du trenger mer utfordring. Vis mer

- Ikke alle kan få den klassiske, harde, stramme magen. Særlig for kvinner kan det være en utfordring. Det er genetiske forskjeller for hvor man lagrer fett. Derfor vil mange oppleve at kroppsformen er den samme selv om man reduserer størrelsen på kroppen som helhet, sier Andersen.

PLANKE MED Å FLYTTE HENDER 1: Start fra armhevingsposisjon.
PLANKE MED Å FLYTTE HENDER 1: Start fra armhevingsposisjon. Vis mer

- Men der har jeg lyst til å gi folk en øvelse. Se på venner eller kjendiser, noen du mener ser bra ut. Er det egentlig det å være totalt skrapet for fett som gjør dem fine, eller er det totalinntrykket?

PLANKE MED Å FLYTTE HENDER 2: Start fra armhevingsposisjon. «Gå» med hendene så langt fram du klarer. Hold i et sekund. Gå så sakte tilbake igjen. 14 repetisjoner.
PLANKE MED Å FLYTTE HENDER 2: Start fra armhevingsposisjon. «Gå» med hendene så langt fram du klarer. Hold i et sekund. Gå så sakte tilbake igjen. 14 repetisjoner. Vis mer

For helhetsinntrykket kan det lønne seg å tenke symmetri, mener han.

BRED PLANKE: Start fra armhevingsposisjon med hender plassert i skulderhøyde. «Gå» så langt ut til siden du klarer. Hold i et sekund. Gå så tilbake til utgangspunktet. 14 repetisjoner.
BRED PLANKE: Start fra armhevingsposisjon med hender plassert i skulderhøyde. «Gå» så langt ut til siden du klarer. Hold i et sekund. Gå så tilbake til utgangspunktet. 14 repetisjoner. Vis mer

- Har du en pæreformet kropp, tren godt og helhetlig med ekstra arbeid på overkroppen. Du får en sprekere underkropp som vil se mindre ut når musklene i skuldre, bryst, rygg og armer er mer utviklet.

Ferskvare De som er redde for å få for store muskler, kan bare ta det med ro.

- Muskler er ferskvare. Det er den gode og dårlige nyheten. Ser du at du har tatt i for mye, ta det med ro en stund. Musklene vil raskt bli litt mindre, og de blir ikke til fett, sier han.

Det må uansett ikke store endringer til før det gir resultater.

- Om du har noen ekstra kilo og styrker øvre del av rygg for bedre holdning men også styrker skuldre og bryst, vil kroppen få et helt annet uttrykk, sier Andersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media