Dette gjestehuset er laget av en container

Det vesle annekset er utstyrt med stue, dusj og WC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det blitt stadig mer populært å bruke containere i boligprosjekter. I byer og tettbygde strøk kan containere og småhus med compact living løsninger være et smart og plassbesparende tiltak.

Men i dette tilfellet var det ikke plassmangel som fikk arkitektene i Poteet Architects til å bygge et container hus i San Antonio i Texas, USA.

Gjestehus - Kunden vår ønsket å eksperimentere med bruken av containere, forklarer Siboney Diaz Sanchez. Selv bor kunden på et lite lager på et industriområde sør for byen.

Det ferdige prosjektet fungerer som et gjestehus, og er utstyrt med soverom, dusj, WC og en spesialtilpasset, rustfri oppvaskkum. De store skyvedørene i glass og stål åpner hele den ene veggen opp mot hagen og området rundt.

Fokus på gjenbruk og miljø Arkitektene la vekt på bærekraftige strategier da de skulle bygge containerhuset.

- Det å bruke en container er jo et miljøvennlig grep i seg selv, sier Sanchez. Containeren fikk et nytt og permanent liv som bolig.

Det beplantede taket over containeren skaper en avkjølende skyggeeffekt og luftesystem. Interiøret består av miljøvennlig kryssfiner av bambus, som er like godt egnet til både gulv og vegger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer