Dette gjør deg raskere gravid

Mange sexpartnere i ungdomstida skaper trøbbel.

SKUFFENDE TEST: Det kan være mange grunner til at babyen lar vente på seg.  www.colourbox.com
SKUFFENDE TEST: Det kan være mange grunner til at babyen lar vente på seg. www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er flere faktorer som er med på å påvirke hvor lett du blir gravid, men levde du ungdomstiden i sus og dus kan det være grunnen til at babyen lar vente på seg.

- Ødelagte eggledere er en av grunnene til at en del sliter med å bli gravide. Kjønnssykdommer, og da særlig klamydia, er den vanligste årsaken til at dette skjer, sier overlege Torolf Holst-Larsen ved Haugesund Fertilitetsklinikk. Sannsynligheten for å pådra seg en klamydiainfeksjon øker med antall seksualpartnere, men man kan selvfølgelig også være uheldig å få klamydia selv om man bare har hatt en partner.

Den rette mannen - Når man ønsker å bli gravid, må man først finne seg en mann man har lyst på barn med, og forhåpentligvis har han normal spermiekvalitet. Årsaken til at par ikke klarer å bli gravid uten hjelp, er ofte at mannen har dårlig sædkvalitet, sier Holst-Larsen. Det kan naturligvis være vanskelig å bedømme dette, men menn som er født uten at en eller begge testiklene er på plass i pungen og menn som bruker eller har brukt anabole steroider har oftere nedsatt sædkvalitet enn andre menn. Nå skal man naturligvis ikke legge all skyld på mannen. I en del tilfeller kommer vanskelighetene av en kombinasjon av dette og andre årsaker som ligger hos mor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer