Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette gjør du feil når du måler pulsen under trening

Stadig flere har pulsmålere. Ikke alle bruker den riktig.

LØPER DU FOR FORT? Ved å måle pulsen finner du ut underveis i treninga om tempoet er for høyt eller lavt, slik at du unngår feiltrening. Foto: NTB Scanpix
LØPER DU FOR FORT? Ved å måle pulsen finner du ut underveis i treninga om tempoet er for høyt eller lavt, slik at du unngår feiltrening. Foto: NTB ScanpixVis mer

En pulsmåler kan være et veldig nyttig verktøy under trening.

Det gjelder bare å unngå de mest vanlige fellene mosjonister går i, når de måler treningsintensiteten ut ifra hjerteslag per minutt.

- Ta en test som er mest mulig relevant til din aktivitet, lær å kjenne din egen kropp og ikke sammenlign deg med andre.

Ordene kommer fra en av våre beste mellomdistanseløpere gjennom norsk historie, Randi Langøigjelten.

Norsk rekord i hele 29 år

Hun har fortsatt den norske rekorden på 1000 meter, og i hele 29 år satt hun på den beste 800 meter-tiden noensinne. I dag er hun fylkeskultursjef i Hedmark, og er sprekere enn de fleste 58-åringer.

- Da jeg satset for fullt på idretten styrte jeg treningen til en viss grad med å telle hjerteslagene. Jeg visste etter testing hva makspulsen var, og styrte ut fra det og hvordan kroppen føltes. I ettertid tror jeg kanskje jeg innimellom kunne hatt nytte av å skille litt mer på hard og rolig trening, da jeg i perioder hadde litt for mye halvhard intensitet på treninga, sier hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.