Dette gjør du i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø i påsken

Tilbudene for deg som ikke vil ha ski på beina.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Ekte magasug får du i Kollensvevet, ziplineren som tar deg fra toppen til bunnen av Holmenkollbakken i løpet av noen få sekunder. 

Høydeforskjellen er på 107,5 meter og ziplineren er 361 meter lang.

Dette er bare en av mange morsomme opplevelser å være med på i påskeferien, for dem som ikke vil ha ski på beina.

Mye å by på Norske byer har nemlig mye å by på i påsken.

Stadig flere har oppdaget at ikke alle nordmenn drar på skiferie, spesielt når påsken er så sein som i år.

Mens påsken før var en stille uke, holder flere og flere museer og opplevelsessentre nå åpent med aktiviteter for barn og familier i påskeferien.

Påskegøy Påskekrim, maling av påskeegg, interaktive utstillinger og opplevelser, badeland, lam, geiter øgler og geparder.

Det er mye å finne på, både utendørs og innendørs i Norge på denne tida av året.

Her er tips om påskeaktiviteter i de største byene. Merk at mange museer holder åpent alle dager, mens andre har stengt langfredag og 1. påskedag.
  • OSLO Norsk Folkemuseum på Bygdøy er åpent hver dag i påsken med familieprogram den 28. mars og årets påskekrim, 2. påskedag blir det familiedag med aktiviteter i Friluftsmuseet.

Nobels Fredssenter har omvisning hver dag i hele påsken, i tillegg til utstillingen om Malala og Kailash og de faste utstillingene.

Sykkelpåske Teknisk Museum er også åpent alle dager, med tema sykkel, prøv en elsykkel eller lag din egen sykkelbutton.

Oslo Reptilpark holder åpnet alle dager med slanger, øgler og skilpadder.

Hopp i Havet, en innendørs aktivitetspark med tema havets bunn, passer for familiens minste og holder åpent alle dager.

KOLLENSVEVET: Sesongåpning for ziplineren, med en høydeforskjell på 107,5 meter. Foto: ANDERS BACHE WIIG / SKIFORENINGEN
VITENGARDEN: Vintesenteret på Nærbø har aktivitetsdag 29.mars med maling av egg, nyfødt lam, hooping i høyet og masse vannaktiviteter. Foto: INGEBORG SKRUDLAND / JÆRMUSEET
KRISTIANSAND: Dyreparken har 4 hanngeparder, som er verdens raskeste pattedyr og kan komme opp i en fart av 112 kilometer i timen. Foto: OLE MARTIN BUENE / DYREPARKEN
BERGEN: PÅskekrim på Vil Vite, Bergens store Vitensenter. Foto: VILVITE
TROMSØ: Polaria holder åpent i påsken. Foto: INGUN A. MÆHLUM
OSLO: Norsk folkemuseum på Bygdøy har familieprogram for små og store hele påsken. Foto: MORTEN BRUN / NORSK FOLKEMUSEUM
KRISTIANSAND: Innendørs badeanlegget i Dyreparken åpner 28. mars. Flyfoto: DYREPARKEN
AKVARIET: Åpent hele påsken. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
TRONDHEIM: Rockheim Hall of Fame har åpent deler av påsken. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
STAVANGER: Norsk Barnemuseum holder åpent fra klokken 11 i påsken, unntatt langfredag og 1. påskedag, da er det stengt. Foto: BERNT-ERIK ROSSAVIK/NORSK BARNEMUSEUM

Litt eldre barn og unge vil ha glede av det interaktive Popsenteret for norsk musikk på Grünerløkka med tidsmaskin og innspilling av egen låt - stengt helligdagene.

Ta en tur med ziplineren Kollensvevet i Holmenkollen skimuseum og hopptårn med Norges beste utsikt, eller prøv hoppsimulatoren og se den nye utstillingen «Frihet på snø» og Marit Bjørgens gulljakke.
  • BERGEN Akvariet holder åpent alle dager i påsken.

Vil Vite, byens store Vitensenter, frister med påskekrim, detektivskole, vitenshow, påskerebus, temautstillingen Vintersport og nye interaktive installasjoner.

Ta en panoramatur fra Bryggen med Ulriken643 opp til det høyeste av de sju fjell, eller ta en tur med Fløybanen.

Bergens kunstmuseer, Kode, har verdens tredje største Edvard Much-samling.

Barn går gratis på Bergens sjøfartsmuseum. Besøk Bryggen som står på Unescos verdensarvliste.

Badelandet Vannkanten og Iskanten med curling. Finn Edvard Griegs lykkefrosk med påskekrim for barn 5- 12 år på Troldhaugen, som er åpent alle dager til klokka 16.00.
  • TRONDHEIM Prøv verdens første sykkelheis Trampe, fra Brubakken og nesten opp til Kristiansten festning, som nå er fredet med mye Norges historie og byens beste utsikt.

Rekreasjonsområdene er åpne fra klokka 08.00 til 24.00. Gå festningsløypa med løypekart, se Arnolds Batteri, friområdene er åpne fra 08.00 til klokka 24.00.

Badekatedralen Pirbadet har påskeåpent 10.00-18.00 alle dager.

Tyholttårnet på 124 meter er verdt et besøk, her ligger også Norges eneste roterende restaurant.

Rockheim opplevelsessenter for populærmusikk byr på en tidstunnel gjennom norsk musikkhistorien og tre opplevelsesrom for musikkglade.
 
• Stavanger Norsk oljemuseum har spennende aktiviteter for barn og voksne, Drille og Petro på tur.

Oljeplattformen Småtroll og 3D-filmen Petropolis, mens voksne kan sjekke statusen til oljefondet i realtid.

Bli med på en tidsreise fra steinalderen til middelalderen på Arkeologisk museum.

Norsk barnemuseum har en utstilling om leker i Stavanger museum.

Innred ditt framtidshus i et påskeegg på vitensenteret i Sandnes,  Vitenfabrikken. Mens på Vitengarden, vitensenteret som ligger på Nærbø er det aktivitetsdag 29. mars med blant annet maling av egg, nyfødte lam, hopping i høyet og masse  vannaktiviteter.

Aktivitetsparken Høyt og lavt på Nedstranda har åpent til 5. april.
  • KRISTIANSAND Dyreparken har påskeprogram for hele familien fra 28. mars til 2. påskedag med dyrepresentasjoner.

Aktiviteter hver dag fra klokka 11.00-16.00 med værforbehold. Innendørs badeland åpner for sesongen 28. mars. Ta en overnatting i kaptein Sabeltanns sjørøverlandsby.

Sørlandets kunstmuseum har gratis barneverksted fra 5 til 15 år i påsken, og familiedag 4. april.

Planeten Pluto er Sørlandets største lekeland og er åpent fra klokka 10.00 hver dag. Dagstur til Danmark med retur samme kveld er en god mulighet.

Prøv det nye badeanlegget Aquarama i strandkanten.
  • TROMSØ Polaria er åpent hver dag i påsken, med film om Svalbard og nordlys, akvarium med fisk og storkobber. Selene mates og trenes hver dag klokka 12.30 og 15.30.

Lær om Tromsøs polarhistorie på Polarmuseet, kåret til et av Norges beste museer på Tripadvisor.

 Samiske opplevelser og tradisjoner på Tromsø villmarkssenter hvor dette også er overnatting i lavvo.

Fly and Bike sykling hos Tromsø Outdoors  kan være litt tidlig i sesongen, men her kan du leie alt til en fin tur uten ski på beina, fra truger, akebrett, spark, isfiskeutstyr, lavvo og termos.

Fjellheisen Ta Fjellheisen fra Tromsdalen til Storsteinen på Fløya 421 meter over havet, heisen går fra kl. 10 til 22 og byr på panoramautsikt over Tromsø, øyene og fjordene. 

Den er også startpunkt for turer til Tromsdalstinden, 1238 meter over havet.

 BERGEN:  Påskekrim og opplevelser for for barn og unge på Vil Vite, byens store vitensenter. Foto: THOR BRØDRESKIFT/VILVITE
BERGEN: Påskekrim og opplevelser for for barn og unge på Vil Vite, byens store vitensenter. Foto: THOR BRØDRESKIFT/VILVITE Vis mer
 STAVANGER-OMRÅDET:  Åpen dag for barn og dyr 29. mars på Vitengarden på Jærmuseet på Limagarden. Foto: INGEBORG SKRUDLAND / JÆRMUSEET
STAVANGER-OMRÅDET: Åpen dag for barn og dyr 29. mars på Vitengarden på Jærmuseet på Limagarden. Foto: INGEBORG SKRUDLAND / JÆRMUSEET Vis mer