Dette gjør nettbruken med hjernen

Blir avhengig av at det hele tida må skje noe.

MULTITASKER: 
Flere studier antyder at dagens teknologibruk trener opp hjernen til å «multitaske» - fordi vi for eksempel hopper fram og tilbake mellom nettbrettet og arbeidet som ligger på skrivebordet foran oss. Illstrasjon: NABLYS / NTB SCANPIX
MULTITASKER: Flere studier antyder at dagens teknologibruk trener opp hjernen til å «multitaske» - fordi vi for eksempel hopper fram og tilbake mellom nettbrettet og arbeidet som ligger på skrivebordet foran oss. Illstrasjon: NABLYS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) - Vi er alle distraherte i dag, sier Larry Rosen, professor i psykologi ved California State Unversity.

Han har skrevet fire bøker om hvordan teknologi påvirker hjernen, og den femte, «The Distracted Mind», er på vei. Rosen sier at selv «vanlig» bruk av teknologi har blitt problematisk.

- For ti år siden var sosial interaksjon stort sett ansikt-til-ansikt. Hvis vi brukte teknologi til å kommunisere var det hovedsakelig via telefoner og e-post. I tillegg til at det var færre måter å kommunisere på, forventet vi ikke at svaret ville komme med en gang. Det gjør vi i dag.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer