Luftfart

Dette har du aldri sett på et Widerøe-fly før. Og nå vil de fly deg til Middelhavet.

Starter Tyrkia-flyvninger i juni.

LANDING: Widerøes første jetfly lander på Flesland i Bergen. Widerøe er lanseringskunde av Embraers andre generasjone E-jet, E190-E2. Som første flyselskap i verden skal Widerøe ta i bruk dette nyproduserte flyet som flyselskapet selv omtaler som det mest miljøvennlige i sin klasse. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERGEN (Dagbladet) Med inntoget i jet-klassen, ser Widerøe nye muligheter, og markeder.

- Chartermarkedet er interessant for oss. Med denne maskinen kan vi fly til Sør-Spania, Hellas og Tyrkia. Vi kan gjøre ting vi ikke har vært i nærheten av tidligere, sier administrerende direktør Stein Nilsen der han sitter på sete 1C i flymaskinen som markerer en ny epoke for Norges eldste flyselskap.

Selskapets første jetfly noensinne, en splitter ny Embraer 190-E2, ble hentet på fabrikken utenfor Sao Paulo i Brasil i forrige uke, og landet torsdag ettermiddag i strålende solskinn på Flesland. Dagbladet var med på det siste strekket fra Aberdeen til Bergen, og kan melde om heftig applaus både ved take-off i Skottland og ikke minst da hjulene før første gang tok bakken på Flesland.

Stolt, og alvorlig

Og den hørtes langt bedre den applausen, enn den ville gjort i Widerøes tradisjonelle propellfly. Embraer-maskinen er nemlig et helt nyutviklet fly, med imponerende spesifikasjoner - til flymaskin å være.

I følge både fabrikken og Widerøe er maskinen det mest drivstoffgjerrige, det mest utslippsvennlige og det mest støysvake flyet i sin klasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer