Reiserettigheter

Dette har du krav på under SAS-streiken

SAS-streiken kan bli utvidet og skape store vansker.

I STREIK: Flyselskapet SAS har tatt ut alle sin piloter i streik. Da er det greit å vite hva som er dine rettigheter. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
I STREIK: Flyselskapet SAS har tatt ut alle sin piloter i streik. Da er det greit å vite hva som er dine rettigheter. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

(DAGBLADET): Pilotene i SAS var lei av det de mener var fastlåste forhandlinger om en ny arbeidstidsavtale. Dermed gikk de til streik. Mandag morgen kom beskjeden om at SAS tar ut alle sine piloter i streiken, etter brudd i forhandlingene.

Hvis du skal fly med SAS så bør du enten ta kontakt med flyselskapet direkte eller sjekke på flyplassens hjemmesider for informasjon om din avgang.Flyselskapet vil også prøve å varsle alle berørte passasjerer med SMS, så sørg for at ditt mobilnummer er registrert på billettbestillingen din.

Mat og drikke

Dersom du møter opp på flyplassen og må vente på ombooking med annet fly, har du krav på å få dekket mat og drikke etter to timers forsinkelse på korte reiser og fra tre til fem timer på lengre strekninger. Det lønner seg som regel å legge ut for maten selv, og deretter sende inn kvitteringene for refusjon, fordi matkupongen du får utdelt fra flyselskapet ikke dekker et fullverdig måltid på kostbare flyplassrestauranter.

Les mer: Du kan få tusenlapper i erstatning hvis flyet er forsinket

Pengene tilbake

Dersom det blir streik så vil flyselskapet enten tilby deg pengene tilbake - eller annen transport til reisemålet. Dersom du får pengene tilbake - så skal det være for hele den ubrukte delen av billetten, inkludert skatter og avgifter. De skal også dekke transportutgifter til-og-fra flyplassen. Pengene skal være tilbake på din konto innen sju dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer