Dette har tatt livet av den gode, gamle tradisjonen

Sender du postkort når du er på ferie?

GAMMELDAGS: Nå er det ikke mange som gidder å skrive postkort på ferie lenger. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX
GAMMELDAGS: Nå er det ikke mange som gidder å skrive postkort på ferie lenger. Illustrasjonsfoto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Med en mobiltelefon for hånden er de fleste av oss på nett for å oppdatere familie, venner og bekjente om hva som skjer, og det er ingen stor nyhet at vi skriver mindre og mindre for hånd i disse digitale tidene.

Kunsten å skrive beskjeder for hånd er på vei til å dø ut, likeså det tradisjonelle postkort med bilde fra feriestedet på.

Sender ikke postkort En ny undersøkelse viser at det stadig blir færre av oss som gidder å sende det gode, gamle postkortet til nære og kjære mens vi er på ferie, skriver Daily Mail.

Undersøkelsen ble utført i Storbritannia av selskapet Mintel, men fungerer likevel som en pekepinn på de samme vanene her hjemme.

Resultatene fra undersøkelsen vite at en tredjedel av britene sendte postkort da de var på ferie, men det i dag er kun tre prosent som gjør det samme.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at postkortene har blitt en gammeldags måte å fortelle de hjemme om ferien og at «det er sol, varmt og 35 grader i skyggen».

Overflødig Undersøkelsen viser at vi heller sender en tekstmelding eller epost om oppdateringer fra turen, og vi tar bilder med smarttelefonene våre -som vi deretter legger ut på sosiale medier som Facebook og Twitter. 

MODERNE: Den elektroniske kommunikasjonen har tatt over for håndskrevne beskjeder. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX
MODERNE: Den elektroniske kommunikasjonen har tatt over for håndskrevne beskjeder. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX Vis mer

Den elektroniske kommunikasjonen tar over.

- Vi reiser mer enn før og er mye mer sammenkoblet i dag, sier Alexandra Richmond fra Mintel til Daily Mail. 

Richmond forklarer at unge mennesker i dag kanskje aldri har hatt gleden av å motta et postkort i vår digitale hverdag og nevner også at hurtigheten og aktualiteten ved elektronisk kommunikasjon gjør postkortet overflødig.

Skriver mindre Kanskje ikke så rart; en direkte tekstmelding gjør slik at mottakeren slipper å få postkortet først en god stund etter at du har kommet hjem.

Undersøkelsen bekreftet også at det generelt skrives mindre for hånd.

Salgstallene for skrivesaker har nemlig gått ned 13 prosent de siste 40 årene.

Sender du fremdeles postkort fra ferieturen eller ikke?