Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Spekatakulær overnatting

Dette hotellet mangler heis, men aldri har begrepet «rom med utsikt» passet bedre

Her kan du sove under stjernene - hengende i en stupbratt fjellvegg.

VÅKNE I EN FJELLSIDE: Leier du rom på dette hotellet, vil du våkne med en fjellside og fantastisk utsikt som det første du ser. Video: VideoVision360 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du av dem som setter pris på utsikt når du tar inn på overnattingssteder bør du kanskje vurdere en tur til Peru og El Valle Sagrado. «Den hellige dalen» ligger 15 kilometer nord for Cuzco, og er noe av det mest spektakulære i sitt slag.

GREI UTSIKT: Slik kan det arte seg å våkne opp i en av glasshyttene i fjellveggen i El Valle Sagrado i Peru. Foto: Natura Vive
GREI UTSIKT: Slik kan det arte seg å våkne opp i en av glasshyttene i fjellveggen i El Valle Sagrado i Peru. Foto: Natura Vive Vis mer

Naturen, med sine stupbratte klipper og fantastiske panoramaer, virker som fluepapir på klatrere og fotturister som gjerne vil oppleve noe ekstra adrenalinfylt i en ferie eller ei langhelg. Området tiltrekker seg stadig flere klatrere og fotturister.

MORGENGRY: Frokosten er klar. Foto: Natura Vive
MORGENGRY: Frokosten er klar. Foto: Natura Vive Vis mer

Det blir neppe færre av dem etter at den siste attraksjonen åpnet.

Et av firmaene som arrangerer turer i El Valle Sagrado - Natura Vive - har nemlig startet et helt spesielt «hotell-tilbud» for de tilreisende.

Luksus-hytter

Flere glasshytter er hengt opp i en loddrett klippevegg. Hyttene er luksuriøst innredet og inneholder både soverom, bad og stue. Hver hytte har plass til åtte gjester.

De er bygget av same type aluminium som brukes i fly, og har seks store vinduer som gir gjestene 300 graders utsikt over den storslåtte naturen.

A ROOM WITH A VIEW: Dette hotellet i fjellveggen i Peru byr på utsikt ingen andre kan matche. Foto: Natura Vive
A ROOM WITH A VIEW: Dette hotellet i fjellveggen i Peru byr på utsikt ingen andre kan matche. Foto: Natura Vive Vis mer

Eneste aberet er muligens at gjestene må klatre opp en 400 trinn lang stige for å komme fram til rommet sitt. Så langt har visstnok ingen klaget over nettopp det.

Populært

SOVEROM: Med dette utsynet blir det fort en himmelsk natt. Foto: Natura Vive
SOVEROM: Med dette utsynet blir det fort en himmelsk natt. Foto: Natura Vive Vis mer

I stedet har det strømmet inn med lovord på sosiale medier over den praktfulle utsikten, og følelsen av å våkne i ei behagelig seng med ingenting annet enn sør-amerikansk stjernehimmel over seg.

Prisene for ei overnatting starter på rundt 3500 kroner. Men da inngår transport fram til den sikrede stigen som bringer deg opp, en gourmetmiddag med vin inkludert, frokost, og ikke minst en tur i zip-lina like i nærheten.

I den kan du seile totalt 700 meter gjennom den fantasiske «hellige dalen» i Perus fjellverden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!