SUPERMODELL: Dette kommer til å bli verdens tynneste hus. FOTO: Centrala
SUPERMODELL: Dette kommer til å bli verdens tynneste hus. FOTO: CentralaVis mer

Dette huset blir 122 cm bredt

Skvises inn i en sprekk.

Ifølge design- og arkitekturnettstedet Freshome kommer dette planlagte byhuset i Polen til ta ideen om smale boliger til et helt nytt - og definitivt tynnere - nivå.

Keret House, som prosjektet kalles, kommer når det er ferdig til å bare måle magre 122 cm på det aller bredeste.

Men lite trenger slett ikke bety mangelfult, som arkitektene her viser.

Tynneste hus i verden Huset, som sies å skal bli det tynneste i verden, kommer ferdigstilt å inneholde både stue, kjøkken, soverom og til og med et slags loft. Hele den triangelformede strukturen skal ifølge arkitektene males hvitt, både innvendig og ute.

Det er de innovative arkitektene fra det polske arkitektfirmaet Centrala som står for prosjektet, med arkitekt Jakub Szczesny i spissen.

I det som best kan beskrives som en sprekk mellom to bygninger i bydelen Wola i Warsawa skal "huset" Keret House bygges, et hus hvor bare det absolutt mest nødvendige får plass.

INNEKLEMT: Keret House skal skvises på plass mellom to andre bygninger.  FOTO: Centrala
INNEKLEMT: Keret House skal skvises på plass mellom to andre bygninger. FOTO: Centrala Vis mer

Prosjektet blir omtalt som en kunstinnstallasjon da arealet og omfanget er for lite til at det offisielt skal kunne betraktes som en bolig ifølge polsk lov.

- Huset innvendig kommer til å fremstå som smalt, men fullstendig funksjonelt og operativt, forteller arkitekt Jakub Szczesny til bonytt.no.

- Totalt boareal kommer til å komme på 14,5 kvadratmeter.

Studio Huset, som ikke i utgangspunktet skal fungere som bolig, sies å skulle være arbeidsplass for den israelske skribenten Etgar Keret, derav navnet. I tillegg vil bygget fungere som studio-leilighet for andre skribenter og kunstnere som besøker området. Prosjektet har fått finansiell støtte fra både Modern Polish Art Foundation og bydelen, og skal fungere som et forsøk på å utbedre arbeidssituasjonen til kunstnere og fungere som en plattform form kulturell utveksling.

Inspirert av båtlivet - Strømtilførselen til huset kommer til å bli hentet fra de nærliggende bygårdene, forklarer Szczesny videre.

- Mens vann- og kloakksystemet som vi har planlagt for huset skal være inspirert av systemene brukt ombord i skip og store båter, avslutter arkitekten.

Trappen opp til Keret House vil kunne trekkes opp og ned ved behov, og styres ved hjelp av en fjernkontroll.

KOMPAKT: Slik har arkitektene hos Centrala tegnet verdens tynneste hus.. FOTO: Centrala
KOMPAKT: Slik har arkitektene hos Centrala tegnet verdens tynneste hus.. FOTO: Centrala Vis mer

Prosjektet Keret House skal påbegynnes i September og planlegges ferdigstilt i desember i år ifølge arkitektene hos Centrala.

Les også: Dette huset er laget av en gammel container
Her finner du de kuleste interiørbildene
Smarte tips som gjør små rom større
Slik unngår du søtsugfella

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SMARTE LØSNINGER: Trappen er styrt av en fjernkontroll og skal kunne trekkes opp i huset når den ikke er i bruk. FOTO: Centrala
SMARTE LØSNINGER: Trappen er styrt av en fjernkontroll og skal kunne trekkes opp i huset når den ikke er i bruk. FOTO: Centrala Vis mer