Dette huset kan lukkes på et blunk

Sjekk hvordan arkitekten utnyttet en umulig tomt.

LUKKES PÅ ET BLUNK: Villa Riise kan lukkes totalt med fire rader solide brede persienner. De styres med en fjernkontroll.  Foto: Jiri Havran
LUKKES PÅ ET BLUNK: Villa Riise kan lukkes totalt med fire rader solide brede persienner. De styres med en fjernkontroll. Foto: Jiri Havran Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byggherren tegnet og satte opp dette oppsiktsvekkende tegl- og betonghuset i moderne arkitektur på 230 kvadratmeter på en såkalt ubebyggelig, bratt tomt som er 50 meter lang og 14 meter bred.

Et tidligere forsøk på å tilpasse et ferdighus til denne skråningen på Jar viste seg vanskelig, så det lå i kortene at her måtte det skreddersøm til.

Det betyr at Villa Riise kommer i selskap med denne murvillaen som går i flere nivåer signert Morfeus arkitekter og Wallpaper-favoritten White House tegnet av Jarmund&Vigsnæs arkitekter.

Stilrent anlegg Ideen bak denne teglbygningen er blant annet at anlegget skal gli maksimalt inn i terrenget med en langsmal, renlinjet huskropp som avsluttes i retning hovedveien med rause terrasser i plan med stua.

Her er også et svømmebasseng føyd sømløst inn i bakken.

Teglstein er et unikt byggemateriale Arkitekten, som også er byggherre, ville lage dette huset i teglstein fordi tegl er et svært holdbart, nesten vedlikeholdsfritt, brannhemmende og vakkert byggemateriale med århundrelange tradisjoner, sier han til Bonytt.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer