Dette inspirerte kokkene mest i 2015

- Det å være på kjøkkenet inspirerer i seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 2015 er snart forbi, og det har vært et godt og spennende matår for oss nordmenn.

Til tross for at tre norske restauranter beholdt sine stjerner i Michelin-guiden, raste norske stjernekokker. Her i Dagbladet har vi også sett på hvordan restauranter blir vurdert av de forskjellige restaurantguidene.

Kokkene som har blitt vurdert på de forskjellige restaurantene av Robinson og Fredag, har også hatt et spennende matår.

De har både inspirert - og blitt inspirert selv. Men hva var det som inspirerte kokkene, matmessig, i 2015?

Inspirert av god lukt På restaurant Renaa i Stavanger blir kjøkkensjefen Sven Erik Renaa inspirert av mye.

- Det å være på kjøkkenet er altoppslukende, og er i seg selv inspirerende. Det blir de samme tingene som i 1995 og 2005, egentlig, sier Renaa.

Han inspireres også av å reise, besøke produsenter eller oppdage en god lukt.

- Eller bare ha en perfekt råvare i hånda og tenke «hva trenger denne for å bli enda mer perfekt?», forteller han.

Flinke kollegaer Karla Siverts var nylig på tur til København, med flere restaurantbesøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer