Dette kaller vi tissen

Hva sier du til ditt barn?

VANSKELIG TEMA: Mange foreldre synes det er lettere å forholde seg til at små gutter tar på tissen sin enn jenter. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
VANSKELIG TEMA: Mange foreldre synes det er lettere å forholde seg til at små gutter tar på tissen sin enn jenter. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva man kaller barns kjønnsorganer er svært ulikt, og på forumet vårt er det mange ulike meninger om hva som er mest passende.

- Vi sier tiss om jentene og tissefant om guttene, sier en.

- Guttene sier tissetassen om sin egen lille fant, og da ble det tissetassa da vi fikk en jente, skriver en annen.

Tissehøne og tissefant er andre eksempler fra forumet.

Tiss er vanligst Likevel er det "tiss" som er det mest vanlige blant våre brukere for både jenter og gutter. Det er også det som er smartest å bruke, ifølge Siv Gamnes, spesialist i seksuell rådgivning og daglig leder ved Sex og samfunn, senter for ung seksualitet.

Hvilket navn synes du er best å bruke? Delta i debatten her.

- Det finnes mange "koselige " og positive navn for guttetisser, men det gjør det ikke for jenter. Mange sier snoppen, men det finnes ingen omskrivning som snoppa. Tiss er ok fordi det er et nøytralt ord, og fokuserer på den funksjonen som barn kan forholde seg konkret til, nemlig at de skal tisse, sier hun.

300 kallenavn Sexolog Margrethe Wielde Aasland ved Institutt for klinisk sexologi og terapi tror det finnes like mange navn på det kvinnelige kjønnsorganet som det mannlige. Hittil har hun funnet 150 navn på hvert kjønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer