KAN VÆRE EN DØDSFELLE: Trygg Trafikk advarer mot å la barna bruke Ipad i bil.  I en kollisjon i hundre kilometer i timen vil et nettbrett veie nesten 100 kilo.Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB Scanpix
KAN VÆRE EN DØDSFELLE: Trygg Trafikk advarer mot å la barna bruke Ipad i bil. I en kollisjon i hundre kilometer i timen vil et nettbrett veie nesten 100 kilo.Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB ScanpixVis mer

Dette kan bli en dødsfelle for barnet ditt

Advarer mot Ipad i bilen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Er vi framme snart?» «Kan vi få is? Mange foreldre har revet seg i håret av ungenes mas og krangling fra baksetet på bilferien. Og, ja, det kan være en utfordring å dra på bilferie med utålmodige små passasjerer. I noen år har dvd-spillere vært løsningen for de minste, men i det siste sitter stadig flere barn i baksetet med et nettbrett på fanget.

Det veldig mange ikke tenker på, er at om det skjer en ulykke i stor fart kan et nettbrett være en potensiell dødsfelle. En vanlig Ipad, som veier cirka 600 gram, vil i en kollisjon i hundre kilometer i timen veie 96 kilo. Det kan gjøre stor skade på selv en voksen.  Til sammenlikning kan en stor laptop  veie over 300 kilo i samme fart.  

Tenk deg om

De fleste nordmenn vet at løse gjenstander kan være farlig i bil. Likevel glemmer mange det i hverdagen, og stabler gjerne tunge handleposer, pc-er eller nettbrettene til ungene i baksetet. Selv en liten mobiltelefon kan potensielt være farlig i en kollisjon i stor fart.Det er ikke forbudt å bruke verken nettbrett eller dvd-spiller i bil, men Trygg Trafikk advarer mot begge deler.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn