KJEKS MED NØTTER: Her kommer en superduperenkel oppskrift på kjeks med nøtter og tørket frukt. Foto: Erik Hannemann
KJEKS MED NØTTER: Her kommer en superduperenkel oppskrift på kjeks med nøtter og tørket frukt. Foto: Erik HannemannVis mer

Dette kan du bake i dag

Med disse oppskriftene blir du dagens helt.

Har du lagt merke til hvor glade folk blir når de får servert noe du har bakt? De legger ikke øynene på deg, men holder blikket på fatet når du bærer det inn og de sier: Ååh... så deilig.

Og det er kanskje ikke så rart. For et fat med deilige brownies eller et nydelig duftende krydderbrød fanger alles oppmerksomhet. Det er ikke til å unngå.

Du trenger ikke være mer enn middels god til å bake. Du får allikevel stående ovasjon!

Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ MUNKER: De er supre og det finnes ingen som ikke liker det. Foto: Erik Hannemann
KJEKS MED NØTTER: Her kommer en superduperenkel oppskrift på kjeks med nøtter og tørket frukt. Foto: Erik Hannemann
Clotilde
PERFEKT KAKE: Gulrotkake er enkel å lage og smaker kjempegodt! Foto: Erik Hannemann

Ta gulrotkake, for eksempel. Hva kan gå galt? Joda, det meste kan bli bedre, men helt galt går det ikke. Og det samme gjelder kanelboller. Har du noensinne tenkt, med en varm, hjemmebakt kanelbole i hånden, at - Nei, disse bollene var ikke gode.

Nope.

Og det er hemmeligheten. Hjemmebakt er alltid suksess! Selv om kaka detter sammen på midten, eller nøttekjeksen ikke blir akkurat så sprø som du håpet og sjokolademuffinsene litt tørre... Det gjør ingenting! Fordi det fortsatt er veldig godt - og alle du serverer baksten til blir glade og lykkelige.

Fortsett å bake!

Du kan plukke fritt fra forslagene ovenfor. Dersom du har lyst på bakverk som er litt, ikke mye, mer avansert kan du prøve deg på en av de tre oppskriftene nedenfor.

Det er de klassiske munkene som jeg steker og karamelliseres i smør og sukker i muffinsformer. Du finner Clotildes nydelige caneles (ikke gjør som jeg: Jeg glemte å piske eggene...). Til slutt finner du en heidundrande oppskrift på baba au rhum - de færreste er så heldig å noensinne smake den. Nå har du sjansen!


Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.