Dette kan ikke Iphone

12 kule funksjoner på Samsung Galaxy S III.

TO FARGER: Samsung Galaxy S III kommer i to farger: blå og hvit. Foto: Samsung
TO FARGER: Samsung Galaxy S III kommer i to farger: blå og hvit. Foto: SamsungVis mer

Samsung Galaxy S III ble lansert i London tidligere i mai. Det var en av de største lanseringene til Samsung noensinne og den desidert viktigste i år. Mobiltelefonen Galaxy S III skal overta arven etter salgssuksessen Galaxy S II og blir i tillegg den mobilen som i størst grad kommer til å måtte konkurrere mot det som alle forventer blir iPhone 5. Samsung Galaxy S III er forventet å komme i salg 29. mai til en pris på rundt 5300 kroner.

På lanseringen i London var det minst like mye fokus på nye og brukervennlige funksjoner, som på selve innmaten i mobilen. Vi har samlet 12 kule funksjoner som Samsung Galaxy S II er utstyrt med.

Trådløs lading Ja, du leste riktig. Du kan lade Samsung Galaxy S III uten å måtte forholde deg til ladekabler. Du må riktig nok kjøpe et tilbehør i form av en ladeplate som må være koblet til strømnettet. Legger du fra deg mobilen på toppen av denne ladeplaten, så lades batteriet på mobilen.

Pop-Up Play Dette er en kul funksjon som viser noe av kraften i en ny mobil med en firekjerners prosessor. Dersom du ser på en video, men samtidig ønsker å gjøre noe annet, så kan du gjøre det med Galaxy S III. Funksjonen Pop-Up Play gjør at du kan la videovinduet flyte over de andre appene du har åpne og fortsette å spille av filmen eller videoen i full HD-kvalitet om du vil. Med Pop-Up Play aktivert kan du fortsette å søke på nettet, lese e-post eller skrive meldinger.

Bedre talekvalitet Samsung Galaxy S III har en innebygd en funksjon som forbedrer talekvaliteten på mobilen. En liten chip (Audience es305) skal forbedre talekvaliteten og utelukke lyder som ikke hører med i lydbildet, typisk bakgrunnsstøy.

S Beam S Beam er en funksjon som kombinerer bruk av NFC (Near Field Communication) og WiFi-Direct og gjør at du kan overføre filer mellom to Galaxy S III ved bare å holde dem nær hverandre.

Sosial Tagging Buddy Share kaller Samsung denne funksjonen. Den bruker ansiktsgjenkjenning i kombinasjon med informasjon fra kontaktlisten din til å gjøre det mulig å tagge personer i et bilde og samtidig sende det aktuelle bildet til kontaktene som er avfotografert - direkte fra bildet. En funksjon som skal gjøre det superenkelt å dele bilder med personene man tar bilde av.

Smart Stay Er du lei av at mobilen går i svart mens du leser en e-post eller en lang artikkel på nettet? I dag må du inn i innstillingene og forlenge tida det tar før skjermlåsen skal slå inn når det ikke er fingeraktivitet på skjermen. Samsung Galaxy S III har en funksjon som ser at du ser på skjermen, og lar den ikke gå i svart før du ser bort lenge nok - eller sovner.

Løft mobilen for å ringe Samsung Galaxy S III kan reagere på dine bevegelser. For eksempel vil den automatisk ringe kontakten du har hentet fram, om du løfter røret til øret. Det samme vil skje om du sitter og skriver en SMS til noen, men så bestemmer at du heller vil ringe. Løfter du rører til øret, vil du ringe kontakten du satt og skrev en SMS til. Samsung kaller funksjonen for Direct Call.

Smarte alarmer Har du vært borte fra mobilen en stund, så vil Samsung Galaxy S III gi deg et lite varsel om hva som har skjedd siden sist du var innom mobilen. Dette gjør at du ikke går glipp av viktige meldinger.

Beste foto Galaxy S III kan ta en flom av bilder. Faktisk kan den ta 3,3 bilder per sekund, og i en serie kan den ta opp til 20 bilder. For å sikre at du velger de beste bildene, vil funksjonen Best Photo velge ut det bildet den synes er best. Da kan du lagre det og slette resten om du vil.

Firekjerners prosessor Ytelsen er doblet, mens batteriforbruket skal være redusert med 20 prosent. De heftigste smarttelefonene i år vil ha firekjerners prosessor. Samsung Galaxy S III har fått en helt ny prosessor, som ble lansert like før selve mobilen, mens «standarden» for toppmobiler til nå har vært en tokjerneprosessor med stadig økende hastigheter. I iPhone 4S sitte det en 1 GHz tokjerneprosessor. Samsung Galaxy S III setter på mange måter «gulvet» for hva vi bør forvente på iPhone 5.

Snakker med bilen din Galaxy S III kan også snakke med bilen din. Funksjonen heter Drive Link og utnytter en standard som heter Mirror Link. Denne teknologien kan brukes for å sende informasjon fra din mobil til bilens innebygde informasjonssystem.

50 GB gratis lagring HTC har tilbudt sine kunder 25 GB gratis lagring på nettlagringstjenesten Dropbox. Samsung slår til og dobler, og kunder som registrerer sin Samsung Galaxy S III, får 50 GB gratis lagringsplass hos Dropbox.

Les også:
100.000 har kjøpt denne minihøyttaleren
iPad-trikset du bør kunne før ferien
Så lett er det å få lavere mobilregning
Får du båndbredden du betaler for?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

VENNEDELING: Galaxy S III kombinerer ansiktgjenkjenning og adresselisten slik at du kan sende et foto direkte til personene på bildet. Foto: Samsung
VENNEDELING: Galaxy S III kombinerer ansiktgjenkjenning og adresselisten slik at du kan sende et foto direkte til personene på bildet. Foto: Samsung Vis mer
I BILEN: En funksjon i nye Galaxy S III skal gjøre at mobilen kan kommunisere med bilens informasjonssystem. Foto: Samsung
I BILEN: En funksjon i nye Galaxy S III skal gjøre at mobilen kan kommunisere med bilens informasjonssystem. Foto: Samsung Vis mer
STOR: Galaxy S III har en skjerm på 4,8 tommer. Likevel er mobilen ikke veldig mye større enn forgjengeren på 4,3 tommer på grunn av smalere rammer rundt skjermen. Foto: Samsung
STOR: Galaxy S III har en skjerm på 4,8 tommer. Likevel er mobilen ikke veldig mye større enn forgjengeren på 4,3 tommer på grunn av smalere rammer rundt skjermen. Foto: Samsung Vis mer