Dette kan koste deg flere hundre tusen

Så styr unna.

ENGANGSAVGIFT: Dersom du misbruker prøveskiltene for å slippe engangsavgift, kan det blir dobbelt så dyrt som vanlig. (Skiltet på bildet er ikke knyttet til slikt misbruk).  Illustrasjonsfoto: Egil Nordlien, HM Foto
ENGANGSAVGIFT: Dersom du misbruker prøveskiltene for å slippe engangsavgift, kan det blir dobbelt så dyrt som vanlig. (Skiltet på bildet er ikke knyttet til slikt misbruk). Illustrasjonsfoto: Egil Nordlien, HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Hvis du blir tatt for å misbruke prøveskilter, kan du bli nødt til å betale dobbel avgift.

Prøveskilter er ment som en løsning for å prøvekjøre eller demonstrere biler som ikke er registrert. Dette er en ordning som er basert på tillit, da man ikke nødvendigvis må betale engangsavgift for å bruke en bil med prøveskilter.

Engangsavigften er som kjent en stor del av en bils totale pris her til lands. Ofte er dette halvparten av bilens pris, og dersom det er snakk om en motorsterk bil er det ofte en enda større del.

Da er det en del som faller for fristelsen og bruker prøveskilter i stedet for å registrere bilen. Dette gjelder i hovedsak biler som brukes i helger og ved andre spesielle anledninger, og ofte gjelder det også biler som ikke lar seg registrere her til lands.

To typer prøveskilter Prøvekjennemerker finnes i to forskjellige varianter. Det som er mest vanlig er dagsprøvekjennemerker. Disse kan du få kjøpt på trafikkstasjonen, og de koster 225 kroner per dag. Dagsprøvekjennemerker gjelder fra klokken 00:00 til 24:00 den angitte dagen, og skal kun brukes til flytting, prøving eller demonstrasjon. Skiltene er laget i en plastfolie som klistres på bilen, og det følger med en kjøreseddel som skal oppbevares i bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer