+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette kan koste deg jobben

Vær forsiktig med hva du legger ut på sosiale medier, her er ekspertenes råd!

PÅ FESTIVAL: Ingrid Marie Eriksen Haglund og Ida Marie Tandberg Ellefsen søkte ly for regnet under et tre ved inngangsporten til Øyafestivalen. De er begge aktive i sosiale medier, men legger ikke ut hva som helst av informasjon og bilder. Foto: BENJAMIN A. WARD
PÅ FESTIVAL: Ingrid Marie Eriksen Haglund og Ida Marie Tandberg Ellefsen søkte ly for regnet under et tre ved inngangsporten til Øyafestivalen. De er begge aktive i sosiale medier, men legger ikke ut hva som helst av informasjon og bilder. Foto: BENJAMIN A. WARDVis mer

(Dagbladet): 17-åringene Ingrid Marie Eriksen Haglund og Ida Marie Tandberg Ellefsen er svært forsiktige med hva de legger ut på sosiale medier.

- Jeg ser at mange er skjødesløse med hva de deler med andre av bilder og informasjon, men de tenker nok ikke over at det kan få konsekvenser i ettertid - ikke minst når man skal søke jobb, sier Ida Marie.

Venninnene er begge aktive på Facebook og Instagram. Ida Marie er i tillegg på Twitter, men mest for å se hva andre skriver.

- Man skal passe litt på hva man gjør i sosiale medier. Jeg ville for eksempel aldri lagt ut bilder der jeg var lettkledd eller på fest, man vet aldri hvem som får tilgang til bildene.

- Heldigvis har jeg vett nok i hodet til å unngå å den slags, sier Ingrid Marie. Hun synes det er hyggelig å legge ut familiebilder fra ferien for å fortelle folk hvordan hun har hatt det i sommer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.