Dette kan koste deg over 100.000 kroner

Straffen er streng om du blir tatt.

KAN BLI DYRT: Reglene for kjøring av utenlandskregistrerte biler er  svært strenge i Norge. FOTO: Petter Handeland
KAN BLI DYRT: Reglene for kjøring av utenlandskregistrerte biler er svært strenge i Norge. FOTO: Petter Handeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Situasjonen er potensielt komisk. Miljøvernminister Bård Vegard Solhjell og Høyres nesteleder Jan Tore Sanner setter seg inn i en svenskregistrert Volvo V60 Plug-in Hybrid utenfor Stortinget, sammen med Volvo-direktør Øystein Herland.

De starter opp og kjører, mens et kobbel motorjournalister tar bilder. Så kommer spørsmålet som ledsages av latter. Hadde de egentlig lov å kjøre den bilen, tro? I hvert fall ikke uten en spesiell tillatelse.

Reglene for kjøring av utenlandskregistrerte biler er nemlig svært strenge i Norge, som i mange andre land. Uten tvil syndes det over en lav sko hver dag, enten med vilje eller fordi svært mange ikke kjenner til det rigide regelverket.

En venn, for eksempel - svensk statsborger, men bosatt i Norge - var på besøk hos sin svenske kjæreste i Karlskoga, da hans norskregistrerte bil havarerte. Bilen ble satt på verksted, og kjærestens svenskregistrerte nyere VW Golf ble, som vel naturlig er, lånt tilbake til Norge. Og brukt her i to uker.

Da jeg spurte vedkommende om han visste at han kjørte ulovlig, og faktisk kunne risikere å måtte betale flere titusen kroner i moms og avgifter, ble han himmelfallen. Han lånte jo bare kjærestens bil mens hans egen ble fikset!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer