ØKONOMI

«Dette kommer ikke til å skje mine barn». Denne tanken kan koste dem dyrt

Slik lærer du barna dine om å unngå luksusfellen.

FALLER IKKE LANGT: - Eplet faller gjerne ikke så langt fra stammen, sier økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim om barns forhold til penger og økonomi. Foto: Henning Lillegård
FALLER IKKE LANGT: - Eplet faller gjerne ikke så langt fra stammen, sier økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim om barns forhold til penger og økonomi.
Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Stadig flere unge sliter med å betale regningene sine, og daglig blir jeg kontaktet av unge som må starte voksenlivet sitt som gjeldsslaver. Du tenker kanskje at «dette kommer jo ikke til å skje med mitt barn». Denne tanken kan koste barnet ditt dyrt, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

Én av tre unge (32 prosent) mellom 8 og 19 år sier de sjelden eller aldri snakker med foreldrene sine om hvordan man skal bruke pengene sine fornuftig, viser en undersøkelse Ipsos har utført for DNB. Nesten like mange, 27 prosent, snakker sjelden eller aldri om hvor viktig det er å spare.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer