Dette kommer vi til å spise mer av i 2016

Grønnsaker blir en større del av kostholdet, skal vi tro kokkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I november la Helsedirektoratet fram den årlige rapporten om nordmenns kosthold.

- Årets rapport forteller om positive trender, sa divisjonsdirektør for folkehelse, Linda Granlund, da.

Den viste at vi nordmenn fortsatt spiser mye kjøtt, men at dette har stabilisert seg. Positivt var det at forbruket på grønnsaker har gått opp.

Før rapporten for 2016 kommer, klarer vi å forutse hva vi vil spise mer av?

- Vanlig, god mat Dagbladet-kokken, Andreas Viestad, hater sammenligningen mellom mat og mote, og liker ikke å snakke om trender.

- Men en tendens i tiden er at folk blir mer opptatt av hvor maten kommer fra. Det som før var nisje, er nå en veldig viktig del av det som bare er vanlig, god mat.

Det er Sven Erik Renaa enig i.

- Jeg håper og tror at trenden med bærekraftig, gjerne økologisk dyrket mat vokser videre, sier Renaa.

Det viktigste er likevel at vi er åpne for all god mat, mener han, som til daglig jobber på restaurant Renaa i Stavanger.

- Men det må være ordentlig, «fingerlicking good». Ikke bare nytt og hipt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer