Dette lager du i helgen

Ingenting er vanskelig. Du klarer det lett!

OPPSKRIFT PÅ BRINGEBÆRIS LAGD MED YOGHURT: Du vet du har en vinner når hele porsjonen forsvinner på 3 minutter! FOTO: Marit Røttingsnes Westlie
OPPSKRIFT PÅ BRINGEBÆRIS LAGD MED YOGHURT: Du vet du har en vinner når hele porsjonen forsvinner på 3 minutter! FOTO: Marit Røttingsnes WestlieVis mer

Det er godt å kose seg i helgen. Men, hva man skal kose seg med, se, det varierer voldsomt. I alle fall for meg. Å spise det samme hver fredag er ikke noe for meg.

For veldig mange er fredags- og/eller lørdagsmaten som et fast rituale å regne. Det eneste som er fast hos meg er at det er noe nytt. Altså, ikke at alt er nytt, men i alle fall at det er noen nye elementer på bordet. Ellers kjeder jeg meg.

Om du ikke lar deg friste av denne helgemenyen kan du helt sikkert la deg friste av andre helgemenyer her.
Forrett - bruschetta med røkelaks Vi gjør det enkelt. Det er mantraet denne helgen. Denne lager du når du har gryta godt i gang (og bringebærdesserten i frysa).

Rist små brødskiver i risteren eller i ovnen.

Og dersom du har lyst til å vite vite hvilken vin du skal drikke til røkelaks, så sjekk dette her.
Hovedretten er chili con carne Det er ikke elegant mat. Men det er skikkelig kos med chili con carne.

La meg si det med en gang: Det er ikke mye chili i denne oppskriften, men det kan du justere selv. Oppskriften er laget for folk som står på den nederste chilitrappetrinnet. Alle vet at man sakte, men sikkert klatrer oppover om man først begynner. Så i min gryte blir det nok minst et par, tre røde chilier å finne.

Jeg spiser chili con carne med tortillachips og rikelig med rømme. Og om jeg husker det, så kjøper jeg koriander og hakker en generøs neve med dette som jeg drysser over ved servering.

Hva jeg drikker? Mitt hjemmelagede øl, selvsagt.
Dessert med bringebær Så, når chili con carnen, en langt sterkere versjon enn originalen er fortært, skal jeg søke ly hos en lindrende, og fin sensommerdessert. Nærmere bestemt en bringebæris med yoghurt.

Den lages først, slik at det rekker å bli kaldt. Du koker opp sukker og vann, har i bringebær og yoghurt. Så lar du fryseren (eller ismaskinen) gjøre resten av jobben.

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.