Dette lager du når du får Bruce Willis på besøk

Du trenger ikke være actionhelt for å sette fyr på maten. Se video!

HAMAR (Dagbladet): Det er ikke alltid like lett å imponere middagsgjestene.

Salaten ble kanskje litt slapp, potetene overkokte og sausen trist og en smule smakløs.

Da er det greit å kunne å ty til pyroeffekter for å redde seg inn.

Dagbladets kokk Charlotte Mohn anbefaler Bruce Willis-metoden, flambering.

- Det aller meste kan flamberes, men noe av det beste man kan lage er flambert frukt til dessert, forteller Charlotte.

- Det er enkelt, det går raskt, og gjestene blir garantert imponert.

Slik gjør du det: 1. Smelt smør og honning i panna.

2. Stek frukten, for eksempel fersken, noen minutter.

3. Ta på vernebrillene, ha en halv til én dl sprit i panna. Akevitt smaker godt, men andre typer sprit kan også brukes.

4. Tenn på med en fyrstikk. Pass på øyenbryna!

5. Alkoholen brenner opp, men de gode smakene fra brennevinet blir igjen.

6. Spriten brenner ut av seg selv, men ha grytelokket klart for sikkerhets skyld.

NB: Ikke gjør dette rett under avsuget til kjøkkenvifta! Gammelt fett kan ta fyr.

MER CHARLOTTE MOHN

Deilig dessert til sommerfesten Her er Charlotte Mohns fire-retters sommermeny.
Julegavetips i august Få ting smaker bedre enn hjemmelaget syltetøy.

Bløtkake midt på sommeren? Selvsagt. Og det trenger ikke være noen kaloribombe.

Middag på et kvarter Hvem kjenner seg ikke igjen: Stormer ut fra jobben etter endt dag, hente barn og så hjem for å lage middag.

Her er en ekte dameburger! Sjekk ut Charlottes enkle og delikate hamburger.

Artikkelen fortsetter under annonsen