HISSIG: Folks lynne gjenspeiler seg gjerne ute i trafikken, men det er også slik at selv ellers rolige mennesker kan få horn i panna bak rattet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
HISSIG: Folks lynne gjenspeiler seg gjerne ute i trafikken, men det er også slik at selv ellers rolige mennesker kan få horn i panna bak rattet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.noVis mer

Dette landet har verdens aller verste sjåfører

Europeiske land er verstinger på lista.

Temaet "hvem er dårligst/best" til å kjøre bil er av den typen som gjerne får opp temperaturen i diskusjonsfora og kommentarfelt.

En av våre artikler beskriver for eksempel om det er kvinner eller menn som har høyest tanker om seg selv som sjåfører. En undersøkelse som også konkluderer med at selvtilliten generelt sett er størst blant bilister i Hedmark og Oppland.

På oppdrag av utleiebil-selskapet Holidays Auto, er det foretatt en undersøkelse blant tyske bilister, om hvem de mener er de verste sjåførene i verden. 1040 kunder er spurt, noe som statistisk sett skal være representativt for 45 millioner tyske bilføreres meninger.

Antageligvis fordi tyskerne rimeligvis har mest erfaring fra europeiske land, er det Europa som dominerer listen over de ti landene som har de verste sjåførene.

Det første som slår oss, er at tyskerne har en porsjon selvkritisk sans. De har nemlig plassert seg selv på fjerdeplass over verdens verste sjåfører!

Få stemmer på Norge Hvor havner så Norge på denne listen?

- Utslaget for Skandinavia var lavt, og til sammen fikk de tre landene bare 0,7% av stemmene, sier markedssjef Anna Madsen hos Holiday Autos.

Statens Vegvesen Region Midt har analysert dødsulykkene i regionen i 2010, og konkluderer med at nesten alle skyldes for høy fart, rus og manglende bruk av bilbelte.

Men det er ingen tvil om at vi tjener på å ha byer med et relativt sett oversiktlig trafikkbilde, med få tohjulinger. Å kjøre bil i indre deler av Paris eller Madrid, for eksempel, er noe helt annen enn å kjøre bil i en stor norsk by.

Les også: ADHD og bilkjøring - farlig eller ikke?
Bilkøer i Europa - Oslo er en versting
Kvinner er de beste bilførerne
Stadig flere kvinner fyllekjører

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.