Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette landet setter ny rekord i antall norske turister

Vekst på 110 prosent, og dette er hva du bør gjøre her.

CRUISE: Blant cruisepassasjerer er det populært i tilbringe noen dager ekstra i Miami. Miami Beach er ikke noe dårlig valg. Foto: EIVIND PEDERSEN
CRUISE: Blant cruisepassasjerer er det populært i tilbringe noen dager ekstra i Miami. Miami Beach er ikke noe dårlig valg. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Drømmer du om en tur til Statene er du i ikke alene.

USA har nå klatret opp til andreplass på reisebyrået Tickets oversikt over vinterens mest populære reisemål.

Og det går det mot ny USA-rekord. Sammen med særlig cruisedestinasjonene Fort Lauderdale og Miami, sørger The Big Apple for en vekst til USA på totalt 110 prosent mot vinteren 2011.

Eksperttips Lurer du på hvor du skal dra?

image: Dette landet setter ny rekord i antall norske turister

I denne saken deler ekspertene sine USA-favoritter og beste bilferietips.

Og en ting er de helt enige om: Ikke gap over for mye på én tur. Du kommer alltid tilbake.

Florida og Karibia-cruise De første tipsene er fra June Arlen Lundeby Eggesbø, som er daglig leder i USA spesialisten.

1. Hva er nordmenns USA-favoritter?
Kombinasjonen Florida og cruise i Karibia er mest populært. Florida er en helårsdestinasjon med stabilt varmt vær og et variert tilbud som passer for alle.

Fra Orlando med temaparkene, dra til Gulfkysten med roligere tempo og nydelige strender, Fort Lauderdale og Miami som kombinerer byliv med strand. Mange stopper også i New York på veien over Atlanteren eller på vei tilbake.

CALIFORNIA: Utsikt over Stillehavet fra Highway1. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
CALIFORNIA: Utsikt over Stillehavet fra Highway1. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

2. Har du tips til gode bilturer?
Start med noen dager i San Francisco uten bil, hent ut leiebil, og kjør Highway 1 langs kysten mot Los Angeles. Legg gjerne inn et par overnattinger i Monterey, Santa Barbara eller San Luis Obispo.

Du kan også ta turen via Napa Valley, før du kjører videre langs kysten. Så noen dager i Los Angeles med strand, avhengig av årstid, og få med deg Hollywood, Beverly Hills og Universal Studios.

Dra videre sørover til San Diego, en koselig by med Gaslamp District hvor butikker, barer og restauranter ligger side om side. Deretter går turen videre til Las Vegas, hvor du får med deg en av verdens største gamblingbyer.

Anbefaler å kjøre bil eller ta helikopter til Las Vegas, så du får med deg Grand Canyon og Hooverdammen. På denne rundreisen får du med deg storby, naturskjønne opplevelser, temaparker, sol og strand, og sightseeing.

FRIHETSGUDINNEN: Se New York fra sjøsiden, og opplev blant annet Frihetsgudinnen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
FRIHETSGUDINNEN: Se New York fra sjøsiden, og opplev blant annet Frihetsgudinnen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

3. Hva er ditt beste USA-tips?
Det kommer an på årstida: En kombinasjon av et stopp i New York, så videre til Florida med Orlando, og et sted ved Florida-kysten, for å avslutte med cruise i Karibia.

I sommersesongen er rundreise California, Nevada og Las Vegas en absolutt favoritt.

The Real American i Midtvesten Neste USA-ekspert er Widar Jensen, leder i Discover America Norway.

1. Hva er nordmenns USA-favoritter?
Florida, hit reiser flest familier med barn i Disney-alder. California for unge og eventyrlystne i alle aldrer, og for bilferie. Storbyer, spesielt New York, Miami, San Francisco og Los Angeles.

2. Har du tips til gode bilturer?
California. Veien fra San Francisco til Los Angeles eller San Diego med mange små hyggelige steder å stoppe underveis. Ta tid til avstikkere og besøk i små idyller som Carmel, Monterey, Pismo Beach, San Luis Obispo og Santa Barbara.

Eller opplev The Real America. En rundreise i Midtvesten byr på mange overraskelser. 10 -12 dagers biltur fra Denver til Minneapolis gir deg flott og urørt natur, dyreliv, spennende små westernbyer, nasjonalparker, kultur og historie fra nybyggertida.

Få med deg shopping på Mall of America i Bloomington før hjemreisen.

New England: Med utgangspunkt i Boston får man mange kontraster på to uker; Cape Cod og Martha's Vineyard med strender og sommerhus for de rike, antikviteter og Kennedy-museum.

Newport, hovedsete for seiling og America's Cup, Tennis Hall of Fame, Heksebyen Salem, Hummermiddag på kysten av Maine, fjellturer, sykkelturer og mikrobryggerier i New Hampshire. Bo på små idylliske Inns med personlig touch.

FLORIDA: På motorsykkeltur mellom palmene på Floridas vestkyst. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
FLORIDA: På motorsykkeltur mellom palmene på Floridas vestkyst. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

America's Scenic Byways. Over hele USA finnes det ruter som er lagt opp og vedlikeholdt av staten. Disse byr på noe av det mest spektakulære som finnes og er lagt til rette for bilturister.

3. Hva er ditt beste USA-tips?
Ikke tro at du rekker alt. Du vil helt sikkert reise tilbake til USA når du har vært der, så ikke legg opp en altfor ambisiøs reiserute.

Highway 1 langs Stillehavskysten Her er tipsene fra Avis-direktør Leif Eddy Iversen.

1. Hva er nordmenns USA-favoritter?
Florida, med sol og bad, opplevelsesparker, og et veldig bra golftilbud. New York, for shopping og pulserende byliv. California for gode opplevelser og mye å se.

2. Har du tips til gode bilturer?
Route 66 er en klassiker. Highway 1 - Kystruten fra San Francisco til San Diego er en fantastisk tur i California med utsikt til Stillehavet.

KEY WEST: Populært reisemål med langgrunne strender i  Florida. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
KEY WEST: Populært reisemål med langgrunne strender i Florida. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Eller fra Phoenix i Arizona til Los Angeles. Få med Palm Springs, Flagstaff, Grand Canyon, Hooverdammen og kanskje en tur ned til San Diego.

Å kjøre fra Boston til Washington DC er også en flott tur hvor det er mye å se.

3. Hva er ditt beste USA-tips?
California er min favoritt. Etter å ha vært i San Diego i år, vil jeg gjerne tilbake dit.

Da ville jeg fløyet dit, og kjørt først til Palm Springs, deretter til Sedona i Arizona, så til Grand Canyon, via Hooverdammen til Los Angeles, så nordover via Highway 1 til San Francisco, og ikke minst til Napa Valley.

Route 66 Neste tipser ut er Bjørnar Thomassen, reisekonsulent i Nordmanns-reiser.

SAN FRANCISCO: Å gå eller sykle over Golden Gate mens båtene seiler under, er en opplevelse i  San Francisco. Foto: VISITCALIFORNIA
SAN FRANCISCO: Å gå eller sykle over Golden Gate mens båtene seiler under, er en opplevelse i San Francisco. Foto: VISITCALIFORNIA Vis mer

1. Hva er nordmenns USA-favoritter?
Mange kombinerer New York med Florida eller California. Det kan også kombineres med cruise fra New York - utseilingen fra Manhattan er fantastisk.

Florida for barnefamilier, Orlando byr også på rimelige boalternativer, både hus, leiligheter og hoteller er billigere enn i resten av USA.

De som har besøkt Florida flere ganger velger rundreise, Key West og badestrendene langs vestkysten av Florida er blant favorittene. Cruise-turistene drar gjerne fra Miami eller Fort Lauderdale.

I California er det San Francisco og Los Angeles som frister, sammen med avstikkeren til Grand Canyon og Las Vegas, en tur med kyst, ørken og Yosemite Nasjonalpark.

BEVERLY HILLS: Eksklusiv shopping i Rodeo Drive. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
BEVERLY HILLS: Eksklusiv shopping i Rodeo Drive. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

2. Har du tips til gode bilturer?
Highway1 fra San Francisco til Los Angeles er en favoritt som mange vender tilbake til. Jeg er svak for Route 66, fra Chicago til Los Angeles, særlig den siste halvdelen gjennom New Mexico, Arizona og California.

3. Hva er ditt beste USA-tips?
Ta deg god nok tid. Mange ønsker å oppleve for mye på for kort tid. Dropp heller et reisemål, og legg inn ekstra tid på det du aller helst vil oppleve.

Seinere kan du dra tilbake og besøke de stedene du ikke rakk. Shoppingmulighetene er også uendelige. Ta med nesten tom koffert.

Dallas og San Antonio Helt til slutt får du USA-tipsene fra Jaye Smith, leder i American Holidays.

1. Hva er nordmenns USA-favoritter?
California, Florida og New York. California er det å kjøre Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles, med opphold i begge byene. Avstikker til Las Vegas er også populært.

LAS VEGAS: Opplev Las Vegas' underlige hotellverden, med lettkledde kvinner bare iført fjør og glitter. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
LAS VEGAS: Opplev Las Vegas' underlige hotellverden, med lettkledde kvinner bare iført fjør og glitter. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

2. Har du tips til gode bilturer?
Kjør fra Dallas til Austin og videre til San Antonio i Texas, hvor du får mye flott natur.

Dallas er blitt en fin storby, musikkbyen Austin må oppleves og Riverwalk i San Antonio vil overraske.

Eller kjør fra Phoenix via Flagstaff til Las Vegas og videre til Los Angeles, med deler av den originale Route 66, Grand Canyon, Las Vegas og Californiakysten. På et relativt kort tur opplever du det meste av hva USA har å tilby.

3. Hva er ditt beste USA-tips?
Ikke gap over for mye. Avstandene er store.

THE STRIP: Den verdensberømte gata The Strip i Las Vegas er en del av Las Vegas Boulevard. Her Hotel Paris Las Vegas med en kopi av Eiffeltårnet i mindre målestokk. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
THE STRIP: Den verdensberømte gata The Strip i Las Vegas er en del av Las Vegas Boulevard. Her Hotel Paris Las Vegas med en kopi av Eiffeltårnet i mindre målestokk. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Å kombinere bilferie i California med besøk i temaparkene i Orlando, strandferie i Miami for å avslutte med shopping i New York blir altfor mye.

Velg ett område, og konsentrere deg om det.

ORLANDO: Sea World, verdens største park med marine dyr. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
ORLANDO: Sea World, verdens største park med marine dyr. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer