Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Elbil for dummies:

Dette må du vite om du skal kjøpe deg elbil

I startgropa for å kjøpe din første elbil? Her er noen punkter du må forholde deg til.

FOR DUMMIES: Vi har samlet en rekke punkter for deg som vurderer å kjøpe elbil, men som ikke vet alt om hvordan de skiller seg fra bensinbiler.
FOR DUMMIES: Vi har samlet en rekke punkter for deg som vurderer å kjøpe elbil, men som ikke vet alt om hvordan de skiller seg fra bensinbiler. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elbil kan være utfordrende. Alle kjenner til at en drivstofftank måles i antall liter, det samme med forbruket. Ikke trenger du tenke på tankehastighet, og nevneverdig mye på rekkeviddeangst, heller.

Med elbil vil du måtte tenke annerledes på flere områder, men du kommer også til en helt ny verden på en rekke andre. Samtidig vil moder jord takke deg for omtanken.

Det er bare å komme i gang, først som sist. Elbilen er kommet for å bli.

Batterikapasitet og rekkevidde:

Batteriet er elbilens energilager, på samme måte som tanken på en bensinbil. Energimengden måles i kWh (kilo-watt-timer). Jo større batteri, desto flere kWh, som igjen betyr lengre rekkevidde.

De fleste elbiler i dag har batterier av typen litium-ion. Usikkerhet rundt batteriteknologien, driftssikkerheten og batteriprisene har begynt å legge seg. Undersøkelser viser at batteriene klarer seg oppsiktsvekkende bra. De fleste batterier har i dag en garanti på åtte år, og gjerne med en kjørelengde opp til 160 000 km.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?