Dette må være verdens beste bil å bli påkjørt av

Den nye Volvoen har nemlig kollisjonsputer for fotgjengere!

Følg Dagbladet Bil på Facebook!

Volvo satser knallhardt på å kunne markedsføre bilene sine som de sikreste i verden. Volvo V40 er intet unntak. V60 sin nye lillebror blir ifølge Volvo verdens første bil med kollisjonspute for fotgjengere.

Ved en kollisjon med fotgjenger blåses en pute opp slik at panseret løftes i bakkant.

Det gir panseret mer fleksibilitet. Dermed dempes sammenstøtet for fotgjengere. Airbagen dekker også A-stolpene, altså stolpene på sidene av frontruten.

Piper og bremser Fotgjengervarslingen er også forbedret og fungerer nå i hastigheter opp til 50 km/t. Systemet gir i utgangspunktet sjåføren et varsel slik at vedkommende kan bremse eller styre klar av fotgjengeren. Hvis føreren ikke reagerer, bremser bilen automatisk med full kraft dersom et sammenstøt ikke er til å unngå.

Tidligere har autobremsen fungerte ved hastigheter under 35 km/t, men på V40 skal den altså fungere opp til 50 km/t.

FØRERMILJØ: Kjente, skandinaviske designtrekk.

Filbyttevarsleren Lane Keeping Aid er også på plass. Systemet advarer sjåføren dersom bilen krysser midtstripen og styrer sågar bilen tilbake.

- Volvo V40 er vår mest intelligente bil, med en klasseledende sikkerhetspakke som tar fotgjengerbeskyttelsen et langt skritt videre, sier Håkan Abrahamsson, Volvos V40-sjef.
 

Forbruk under 0,40 l/mil Volvo V40 har mye felles med Ford Focus. Den blir en tøff konkurrent i den såkalte Golf-klassen. Men Volvo sikter høyere når det gjelder konkurrenter. Volvo har som målsetting at V40 skal konkurrere med premiumbilene BMW 1-serie og Audi A3.

Motorutvalget spenner fra en dieselmotor med et CO2-utslipp på 94 g/km, til en turboladet T5-bensinmotor på 254 hk som akselererer fra 0-100 km/t på 6,7 sekunder. Det mest klimavennlige alternativet er dieselmotoren på 115 hk, som ifølge Teknikens Värld skal nøye seg med 0,36 liter per mil med manuell girkasse. Med automatgir stiger det teoretiske mulige forbruket til 0,38 liter per mil.

I tillegg finnes dieselmotorer på 150 og 177 hk, som begge skal ha et forbruk på 0,44 liter per mil, samt et CO2-utslipp på 117 g/km.

Alle motorene har start/stopp-funksjon og regenerering av bremsekraft.

FØRERMILJØ: Kjente skandinaviske designtrekk.
FØRERMILJØ: Kjente skandinaviske designtrekk. Vis mer

Volvo håper å selge 90 000 V40-modeller i året, 85 prosent i Europa. Bilen får verdenspremiere på bilutstillingen i Genève i mars.

Les også:
Den kuleste SUV-en kaster taket
De første bildene av nye Audi A3
Test: Nye BMW 3-serie
Hvor god er din bil i test? Sjekk blant våre 616 biltester

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

NY: Volvo satser på knallhardt på å være ledende på sikkerhet, og Volvo V40 er således et lyspunkt også for myke trafikanter. Foto: Volvo
NY: Volvo satser på knallhardt på å være ledende på sikkerhet, og Volvo V40 er således et lyspunkt også for myke trafikanter. Foto: Volvo Vis mer