Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette må være verdens søteste bilrace

Denne gjengen trår for seier.

AUSTIN J40: Dessverre tok produksjonen slutt i 1971. En tråbil til minsten blir ikke tøffere enn dette. Foto: NEWSPRESS
AUSTIN J40: Dessverre tok produksjonen slutt i 1971. En tråbil til minsten blir ikke tøffere enn dette. Foto: NEWSPRESS Vis mer

(Dagbladet): Ok, så er det egentlig ikke et bilrace. Ikke med åtteåringer i pedalbiler, men det er unektelig et ganske stilfullt tilskudd til en ellers stilfull helg på Goodwood Revival 14.-16. september.

Småtassene vil konkurrere i et løp som går i to omganger, og vinneren er den med best tid totalt. 

De gjennomfører en klassisk Le Mans-start, der de løper til bilene. Så er det å trå det bena klarer rundt den 200 meter lange banen, som for øvrig har en innlagt sjikane på slutten. 

Bilene som brukes har sin egen ganske spesielle historie. De er Austin J40 tråbiler som ble bygd i Austin Junior-fabrikken i Bargoed, sør i Wales. Produksjonen begynte i 1949, og ble finansiert av den engelske staten. 

Prosjektet var et tiltak for å skape arbeidsplasser for 250 gruvearbeidere som hadde blitt uføre.

Produksjonen ble holdt i gang fram til 1971.

Goodwood revival Revival er en motorfestival som er skrudd tilbake i tid. Her finner man klassiske biler og sykler i fleng, og folk kommer i kostymer fra 40-, 50- og 60-tallet. Et gods med egen racerbane i West Sussex må kunne sies å være et egnet festivalsted. 

På festivalens egne sider hevder de at det er den mest populære klassiske motorfestivalen i verden. 

Vi var på årets Goodwood Festival of Speed.

Med stjerner som sir Stirling Moss, Richard Attwood og Derek Bell på gjestelisten har de definitivt kjendisfaktoren i orden. Når det i tillegg florerer med klassiske superbiler som kjører løp med stjernene bak rattet, bør festivalen tiltrekke seg et solid publikum.

Blant annet kan du få med deg sølvpilene fra 30-tallet, som samles igjen for første gang på 75 år, og det kommer i tillegg til flust av Ferrarier og andre godbiter.

Denne sølvpilen klarte 380 kilometer i timen i 1937.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media